Опалювальний сезон в Івано-Франківській громаді: за один день запустили понад 90% котелень



В Івано-Франківській територіальній громаді упродовж першого дня опалювального сезону запустили 90% котелень. Про це на оперативній нараді повідомив заступник міського голови Руслан Гайда, пише Суспільне.

За його словами, це — один із кращих запусків котелень.

"Завжди на запуск опалювального сезону йде приблизно три дні. Хочу повідомити всім жителям, що теплоносій — це не електроенергія, коли натиснув кнопку й одразу світло в хаті є. Тут, поки котельня нагріє воду, поки помпи прокачають її, поки вона дійде до будинків, це займає часу", — говорить Руслан Гайда.

З його слів, в Івано-Франківській територіальній громаді до вечора 8 листопада запустять ті котельні, які ще не запрацювали. Крім того, станом на ранок 8 листопада в Івано-Франківську зафіксували два пориви — на вулицях Симоненка та Чорновола. Також у міській раді просять жителів спустити повітря у батареях.

"Є понад 600 будинків, до яких надходить тепло від котелень. Треба, щоб у батареях було спущене повітря. Якщо в Івано-Франківську не буде відімкнень електроенергії, то ми плавно зайдемо в опалювальний сезон. Кожне від’єднання призводить до зупинки роботи котелень і насосного обладнання, а після зупинки знову з’являються пробки й система "завоздушується".

Ну і просимо ставитися з розумінням до того, що цього року ми на 10% повинні зекономити газ. Тому прошу зачиняти підвали, під’їзди, щоб зберігати тепло", — додав Руслан Гайда.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW