Додаткове обладнання, що рятує дитяче життя, з’явилося у Житомирській лікарні №1. ФОТО. ВІДЕО



За сприяння народного депутата Сергія Кузьміних та польської фундації ЕРМЕД пологове відділення першої міської лікарні отримало сучасне обладнання - кувез для новонароджених. Такі інкубатори створюють ідеальні умови для позаутробного життя крихіток.

«Ми вдячні за сьогоднішню допомогу, вдячні всім небайдужим, які завжди допомагають. На сьогодні ми отримали допомогу для пологового відділення першої міської лікарні. Вона буде спрямована для новонароджених дітей та їх матерів, які на сьогоднішній момент незважаючи на усі складні ситуації і військовий стан продовжують народжувати і дарувати нове життя», - говорить директор КП «Лікарня №1» Житомирської міської ради Володимир Мордюк.

Лікарі кажуть, кувез, який вони отримали, від надійного та відомого виробника, тому впевнені, прослужить довго. До цього у відділенні було 6 інкубаторів такого типу, однак їх недостатньо, адже кількість народжуваності недоношених діток збільшилась, і з таким апаратом зможуть врятувати життя багатьом крихіткам.

«Його функції – відтворення умов для недоношеної дитини. Тобто тих умов, які вона не добрала через те, що народилась передчасно. Що повинно бути? Тепло і волого. Це основна функція інкубатора. Я думаю, що не одна дитинка зможе тут відчути себе затишно. Можливо не так, як у мами в животику, але затишно», - пояснює Тетяна Горіна, завідувачка відділенням інтенсивної терапії для новонароджених КП «Лікарня №1».

Особливу потребу в інкубаторах медики відчули навесні, коли жінкам доводилось народжувати у стресі та небезпечних умовах. Саме з цим лікарі і пов’язують ріст народжуваності недоношених діток. Та попри все, життя триває і матусі продовжують дарувати світу нових українок та українців.

Завідувачка пологовим відділенням КП «Лікарня №1» Житомирської міської ради Світлана Данилюк розповідає: «За час війни ми вже прийняли 1600 новонароджених. За рік у нас близько 2500 пологів. Народжуються і недоношені діти. Тому цей апарат буде досить в нагоді нам. Дуже дякуємо, що ми його отримали».

Сучасний кувез – частина українсько-польського неурядового проєкту підтримки медичних закладів області. Народний депутат України Сергій Кузьміних зауважує, розпочали співпрацю ще на початку повномасштабного вторгнення і планують діяти разом далі:

«Будемо допомагати, співпрацювати з польською організацією і розвивати медицину, допомагати. І зараз той час, коли треба всім об’єднуватися і допомагати».



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW