Житомирські поліцейські викрили причетного до крадіжок мобільних телефонів у дітей



Оперативники Житомирського районного управління поліції встановили причетність жителя Волицької громади до крадіжок вартісних ґаджетів у дітей.

Молодик знайомився з підлітками на спортивних майданчиках та, поки ті були захоплені грою, забирав їх мобільники, необачно залишені в одязі чи наплічниках. Нині в усіх випадках ведеться досудове розслідування.

7 листопада до Житомирського районного управління поліції звернулася містянка з повідомленням про крадіжку мобільного телефону в її малолітнього сина. Хлопчик розповів, що подія трапилася кілька днів тому. Перед грою у футбол з друзями він поклав свій наплічник з мобільником на лавку неподалік, однак по закінченню матчу ґаджета він вже не знайшов.

Оперативники кримінальної поліції Житомирського РУП проаналізували наявну інформацію, покази свідків, встановили місце збуту викраденого засобу зв’язку та викрили у причетності до крадіжки 23-річний жителя Волицької громади. Неповнолітній потерпілий упізнав у ньому хлопця, з яким познайомився у день зникнення мобільного телефону.

Молодик визнав свою вину в учиненому та розповів, що того дня приїхав до Житомира у справах. На одному з майданчиків він побачив групу підлітків, які грали у м’яча. Залишені без нагляду наплічники одразу ж привернули увагу юнака. Тож він, щоб не викликати підозр, познайомився з дітлахами, певний час навіть брав участь у грі. Пізніше молодик скористався відсутністю контролю за речами та забрав з одного наплічника вартісний мобільний телефон.

Викрадене майно він одразу ж продав, а отримані гроші витратив на онлайн-ігри.

Оперативники також встановили, що це не перший випадок такого «заробітку» хлопця на дітях. Для заволодіння чужими речами він щонайменше чотири рази використовував схожий алгоритм.

Тож нині в усіх випадках проводиться досудове розслідування у рамках відкритих кримінальних проваджень. Слідчі Житомирського РУП кваліфікували ці діяння за ч.4 ст. 185 (Крадіжка) КК України.

Відповідно до санкції статті за крадіжку, вчинену в умовах воєнного стану, винній особі загрожує покарання від 5 до 8 років ув’язнення.

Поліцейські закликають батьків навчати своїх дітей безпечної поведінки на вулиці. Наголошуйте на зведенні до мінімуму будь-яких контактів зі сторонніми дорослими людьми. Окрім цього, наголосіть на тому, що цінні речі повинні завжди бути при собі, або у тих місцях, де їх можна постійно тримати у полі свого зору. Для зберігання ґаджетів та грошей під час ігор на відкритому повітрі підійдуть невеликі поясні сумки, які допоможуть тримати майно при собі та унеможливити їх викрадення.

Житомирське районне управління поліції



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW