Заборону на продаж алкоголю на Тернопільщині ще не впровадили: мер пояснив, чому хочуть накласти цілковите табу на спиртне



У Бережанській громаді з 7 листопада заборонений продаж алкоголю. Про це на своїй сторінці у фейсбуці у неділю, 6 листопада повідомив голова громади Ростислав Бортник. У коментарях це рішення викликало чимало питань від мешканців, які не розуміють, чому у них запровадили «сухий закон».

Заборону на продаж алкоголю на Тернопільщині ще не впровадили: мер пояснив, чому хочуть накласти цілковите табу на спиртне, фото-1

 Коли у Бережанській громаді прийняли рішення про заборону на продаж алкоголю і з чим це пов’язано - з цими питаннями журналістка Терену звернулася до Ростислава Бортника.

– Стосовно продажу алкоголю немає остаточного рішення. Воно буде лише розглядатись (коли саме, не відповів - ред.), - зазначив голова громади.

За його словами, така ініціатива обумовлена тим, що мешканці громади нарікають на проблеми з алкогольною залежністю у людей з числа внутрішньо переміщених осіб, яких нещодавно евакуювали у Бережани із зони бойових дій.

Зокрема, є скарги, що ці люди почали пиячити у приміщеннях їхнього тимчасового проживання.

– Це викликало обурення у місцевих мешканців та обговорення у соцмережах, тож тепер розглядатимуть питання про заборону продажу алкоголю на території громади, - каже Ростислав Бортник.

Загалом з початку повномасштабного вторгнення Бережанська громада прихистила у себе близько 4000 людей, які змушені були покинути свої домівки, додає голова. Наразі у громаді проживає 1200 внутрішньо переміщених осіб. У четвер, 3 листопада, Бережанська громада прийняла ще 87 евакуйованих мешканців Донеччини. Вони проживатимуть у колишньому дитячому санаторії.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW