Чемеровецький суд встановив факт народження дитини на окупованій території України



Чемеровецький районний суд задовольнив заяву луганчанки – встановив факт народження її дитини у липні 2022 року в м. Сватове Луганської області, Україна.

Звертаючись до суду, жінка пояснила, що у липні цього року у них з чоловіком народилася дівчинка у м. Сватове Луганської області. Територія міста тимчасово непідконтрольна Україні й органи державної влади там не діють. Тому вона не може отримати медичний документ, який потрібно для державної реєстрації й отримання свідоцтва про народження дитини у відділі РАЦС. Відтак просила суд встановити факт народження її дитини в м. Сватове Луганської області, Україна.

З документів заявниця надала суду "свідоцтво про народження", видане органом окупаційної адміністрації російської федерації у серпні 2022 року та виписки з медичної карти про народження дитини, свідоцтво про шлюб.

Суд зауважує, що за відсутності документа закладу охорони здоров'я, що підтверджує факт народження, підставою для проведення державної реєстрації актів цивільного стану є рішення суду про встановлення факту народження.

Позаяк отримати такий документ на тимчасово окупованій території України, де народилася донька заявниці, наразі неможливо, після дослідження письмових доказів суд дійшов висновку про задоволення заяви.

Рішення ще не набрало законної сили та може бути оскаржене до апеляційного суду.

Читайте також:"У Ліверпулі випускник кам'янецького вишу здобув медаль на чемпіонаті світу-2022".



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW