На Харківщині СБУ викрила колаборанта, який допомагав росіянам розкрадати український ліс



Співробітники СБУ встановили, що 34-річний мешканець міста Вовчанськ Харківської області добровільно пішов на співпрацю з російсько-окупаційними військами.

З липня він погодився на пропозицію ворога про службове підвищення та обійняв керівну посаду головного інженера "Вовчанського лісгоспу". Це фейкове підприємство окупанти створили на матеріально-технічній базі захопленого українського ДП "Вовчанське лісове господарство" Державного агентства лісових ресурсів України. До цього чоловік був лише начальником одного з цехів в українському лісгоспі, повідомив речник Управління СБ України в Харківській області Владислав Абдула.

Виконуючи вказівки окупаційної адміністрації держави-агресора, зловмисник примусово залучив до роботи на окупантів інших працівників підприємства, організував відновлення роботи лісгоспу із заготівлі деревини та налагодив її постачання російським військам для будівництва бліндажів та фортифікаційних споруд проти Збройних Сил України.

Наразі за матеріалами СБУ зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

За такий злочин винуватцю загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років та ще й позбавлення права обіймати певні посади протягом від 10 до 15 років.

Викриття колаборанта проводили співробітники Управління СБУ в Харківській області спільно зі слідчими Національної поліції за процесуального керівництва Чугуївської окружної прокуратури Харківської області.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW