Взявся за старе: закарпатця вдруге викрили на виготовленні фіктивних документів для ухилянтів



Жителя Тячівського району Закарпатської області віком 63 роки у повторному вчиненні того ж злочину викрили слідчі відділу поліції №2 Львівського районного управління поліції №1 спільно з оперативниками Львівського прикордонного загону, за процесуального керівництва Жовківської окружної прокуратури. Про це повідомили на сайті ГУ Національної поліції у Львівській області.

У серпні правоохоронці вже повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Під час досудового розслідування було встановлено, що підозрюваний організував переправлення через державний кордон України на територію Республіки Польща військовозобов’язаних громадян України. Свої послуги він оцінював у суму від 2 до 3 тисяч доларів США. Зловмисник виготовляв для «замовників» - чоловіків призовного віку, комплекти підроблених документів, які надавали їм можливість безперешкодного перетину державного кордону України. Тоді суд обрав підозрюваному запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 500 тисяч гривень. Зловмисник вніс заставу та повернувся з місця тримання додому.

За якийсь час оперативники встановили, що чоловік знову взявся за старе – за таку саму винагороду виготовлює черговим «клієнтам» фіктивні тимчасові посвідчення військовозобов’язаного та довідки військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби, що є підставою для перетину державного кордону України.

3 листопада під час санкціонованих обшуків за місцем проживання у нього були виявлені та вилучені комплекти підроблених документів та інші речові докази.

Вирішується питання щодо повідомлення закарпатцю про підозру у вчиненні нових злочинів, передбачених ч.3 ст.332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває, правоохоронці встановлюють інших осіб, причетних до вчинення злочину. Також вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу – цього разу без можливості внесення застави.

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал та отримуйте новини ще оперативніше!



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW