Танки, бронетранспортери, дрони: США оголосили про нову допомогу Україні на суму 400 мільйонів доларів



4 листопада 2022 року, Міністерство оборони США офіційно оголосило про виділення близько 400 мільйонів доларів додаткової допомоги Україні в галузі безпеки в рамках Ініціативи сприяння безпеці в Україні (USAI).

Як повідомляє Генштаб ЗСУ,  цей пакет заходів у рамках Ініціативи сприяння безпеці в Україні підкреслює постійну відданість США підтримці України шляхом задоволення її найнагальніших потреб, а також зміцнення спроможності Збройних Сил України захищати свій суверенітет у довгостроковій перспективі.

На відміну від Президентського Делегування Повноважень для  вивільнення зброї та обладнання США, яке Міністерство оборони продовжувало використовувати для доставки обладнання в Україну із запасів Міністерства оборони історичними темпами, USAI є органом, згідно з яким Сполучені Штати закуповують потенціал у промисловості.

Це оголошення є початком процесу укладання контрактів для надання додаткових пріоритетних можливостей Україні. 

Можливості складаються з:

- Фінансування модернізації ракет протиповітряної оборони HAWK для включення в майбутні пакети президентських вивільнень;

- 45 оновлених танків Т-72Б із вдосконаленою оптикою, засобами зв’язку та бронюванням;

- 1100 тактичних безпілотних літальних комплексів Phoenix Ghost;

- 40 броньованих річкових катерів;

- Фінансування модернізації 250 броньованих машин безпеки M1117;

- Тактичні захищені системи зв'язку та системи спостереження; і

- Фінансування навчання, обслуговування та підтримки.

Загалом Сполучені Штати виділили понад 18,9 мільярдів доларів на безпекову допомогу Україні з початку правління адміністрації Байдена. З 2014 року Сполучені Штати виділили понад 21 мільярд доларів на безпекову допомогу Україні та понад 18,2 мільярда доларів з початку неспровокованого та жорстокого вторгнення росії 24 лютого.

Через Президентське Делегування Повноважень та Ініціативі сприяння безпеці в Україні Міністерство оборони США продовжує працювати з Україною, щоб задовольнити її невідкладні та довгострокові потреби у безпековій допомозі. 

Враховуючи невпинні та жорстокі повітряні атаки росії на українську цивільну критичну інфраструктуру, додаткові засоби протиповітряної оборони є критично важливими. Фінансування модернізації ракет HAWK доповнить нещодавнє зобов’язання Іспанії пусковими установками HAWK допомогти Україні протистояти цій загрозі.

Капітально відремонтовані танки Т-72Б, які входять до цього пакету, є частиною тристоронньої скоординованої роботи з Нідерландами та Чеською Республікою. Разом зі Сполученими Штатами Нідерланди нададуть 45 додаткових танків Т-72Б за підтримки Міністерства оборони Чехії та у співпраці з чеською промисловістю.

Разом із нашими союзниками та партнерами наші зусилля допоможуть Україні й надалі досягати успіху сьогодні, одночасно зміцнюючи міцність українських сил для забезпечення подальшої свободи та незалежності українського народу.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW