ЗСУ встановили вогневий контроль над головними трасами під Херсоном, - ISW, - КАРТА



Українські захисники продовжують атаки у напрямі Кремінної Луганської області. Окупанти, у свою чергу, намагаються прорвати оборону ЗСУ в районі Бахмута.

Про це повідомляє Хартия97 з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).

Східний фронт

ЗСУ встановили вогневий контроль над головними трасами під Херсоном, - ISW, - КАРТА, фото-1

Активні бої ведуться на сході Харківської області та на заході Луганської області. Українські війська продовжують наступ на лінії Сватово-Кременна.

Російські джерела стверджують, що окупанти намагаються відкинути ЗСУ від траси Р-66, що з'єднує Кремінну та Сватове. Ворожі сили вважають, що підрозділи українських військ хочуть зайти до Кремінної із заходу. Однак, ISW не підтверджує цю інформацію.

Генштаб ЗСУ не коментує просування на цьому напрямку, але зазначає, що бої ведуться біля кордону в Харківській області та на північний захід від Сватового.

Донецька область

Найінтенсивніші бої зараз тривають у районі Бахмута. Окупанти намагаються захопити Соледар, щоб просунутися до Часового Яру. Це, у свою чергу, допоможе заблокувати Бахмут.

Також ворог посилює штурми на лінії Авдіївка-Донецьк. ЗСУ відбили атаки ворога поблизу Первомайського, Водяного та Мар'їнки. Крім того, росіяни обстрілюють населені пункти вздовж усієї лінії фронту, у тому числі Вугледар, Павлівку, Пречистівку та Водяне. Українські військові продовжують утримувати оборону та відбивати штурми ворога.

Південь

У Херсонській області тривають локальні бої одразу на кількох напрямках. Зокрема, ЗСУ продовжують блокувати окупантів на правому березі Дніпра.

Також бої йдуть на півночі та північному заході Херсонської області. Росіяни вдарили по звільнених населених пунктах Хрещенівка та Білявка із зенітних систем С-300.

Відомо, що окупанти почали частіше використовувати авіацію на півдні України. Ймовірно, це пов'язано із пошкодженою логістикою ворога, а також з тим, що ЗСУ встановили вогневий контроль над головними трасами у регіоні.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW