Жадан та Савка виступлять у Житомирі, щоб зібрати кошти на евакуаційний автомобіль для військових на нулі



Класики української літератури, давні приятелі, а зараз волонтери Сергій Жадан та Мар’яна Савка виступлять у Житомирі з поетичним проєктом «Червоне і чорне». Українські поети планують зібрати кошти на евакуаційний автомобіль для піхотинців на нулі.

Захід відбудеться 10 листопада о 18:00 у Житомирській обласній філармонії Святослава Ріхтера.

Читайте також: Житомирщина вражає: в мережі з’явилися світлини неймовірного "озера-кита", — ФОТО

«Червоне і чорне» – вірші, які бентежать, обпікають, зцілюють, тривожать і не залишають байдужими. За віршами завжди історія – однієї людини чи однієї країни. Червоним і чорним прописана історія сьогодення. Любов і смерть. Життя і війна. Тривога і радість.

На що здатна поезія в часи війни? Як емоційно вціліти в потоці новин і свідчень? За допомогою поетичних текстів моментально оприявнюється новітня історія, адже для прози ще треба час і певна відстороненість. Червно-чорні вірші – це зв’язок між минулим і теперішнім, між собою і кожним, хто боронив і боронить свою землю. Унікальна нагода почути митців у тандемі.

Мар’яна Савка — головна редакторка і співзасновниця «Видавництва Старого Лева», письменниця, перекладачка, актриса, перформерка, художниця і волонтерка. Авторка 20 книг для дітей і дорослих та культурно-мистецьких проєктів. Фронтвумен Тріо «Мар’яничі». Як ілюстраторка дебютувала в 2019 з книжкою Юрка Іздрика «Меланхолії». Від 2017 року є Посланцем з толерантності ПРООН в Україні, з 2018-го — входить до ПЕН-клубу, має титул «Обличчя Львова» за версію журналу «Boom Awards». Ведуча авторської програми на YouTube-каналі «Мар’яничі на ніч».

Сергій Жадан — письменник, перекладач, громадський діяч, лідер гуртів «Жадан і Собаки» та «Лінія Маннергейма» і волонтер. Автор близько двадцяти книг, серед яких поетичні збірки, романи, драматургічні твори. Роман «Ворошиловград» став книжкою 2010 року за версією ВВС. Член українського ПЕН. У 2017 році заснував «Благодійний фонд Сергія Жадана». Ведучий на радіо «Тризуб ФМ», «Радіо НВ».

Джерело: Житомирська ОВА

Читайте також: Загадковий підвал урочища Дуби на Житомирщині відкриває свої таємниці

Підписуйтесь на нас у соціальних мережах, ще більше оперативної інформації тут:

  • Telegram
  • Instagram
  • Facebook



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW