СБУ повідомлено про підозру одіозному екссудді Жовтневого районного суду Маріуполя, який працює на окупантів



СБУ викрила колишнього суддю Жовтневого районного суду міста Маріуполь на колабораційній діяльності. Він добровільно, без примусу, зайняв посаду «керівника апарату» у створеному загарбниками т. зв. «приморському районному суді міста Маріуполь донецької народної республіки».

Колаборант обіймає посаду в незаконному судовому органі, створеному на тимчасово окупованій території, з липня 2022 року. На цій посаді займається організацією роботи «суду», формує його апарат, бере участь у викраденні судових справ із приміщень районних судів міста для їх подальшого вивезення на територію песевдореспублік. Окупанти подають це як «налагодження роботи судів за законодавством днр», - повідомляє управління СБУ в Івано-Франківській області.

СБУ повідомлено про підозру одіозному екссудді Жовтневого районного суду Маріуполя, який працює на окупантів, фото-1

Одіозний екссуддя й раніше демонстрував прихильність до «руського міра». У 2014 році його рішення дозволило уникнути відповідальності затриманому СБУ власнику донецької типографії, який друкував для бойовиків бюлетені, військові квитки та газети «Новоросія» й «Донецька республіка». Суддя випустив його під особисте зобов’язання, після чого фігурант утік та на даний час знаходиться в розшуку.

Наразі екссудді повідомлено про підозру у добровільному зайнятті посади в незаконних судових органах, створених на тимчасово окупованій території, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 7 ст. 111-1 КК України.

Ця стаття передбачає позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування здійснює Управління СБУ в Івано-Франківській області під процесуальним керівництвом Івано-Франківської обласної прокуратури.

Читайте нас в Телеграм-каналі Маріуполь 0629

Надсилайте свої повідомлення в Телеграм-бот 0629

Обговорюйте новини в нашій групі Фейсбук - Маріуполь Місто-герой

Дивіться нас на YouTube



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW