Північна Корея здійснює поставки артилерійських снарядів Путіну



Північна Корея здійснює поставки артилерійських снарядів Путіну, фото-1

Північна Корея приховано поставляє росії великі партії артилерійських снарядів для їх застосування у війні проти України.

Про це заявив у середу на телефонному брифінгу координатор з питань стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі.

«Ще у вересні Північна Корея публічно заперечувала, що має намір постачати в росію боєприпаси для їх використання в Україні. Однак ми маємо інформацію, яка вказує на те, що КНДР таємно забезпечує російську війну проти України значною кількістю артилерійських снарядів», – зауважив представник Білого дому.

За його словами, Пхеньян намагається приховати справжній пункт призначення цих партій і декларує, що їх відправляють до країн Близького Сходу або Північної Африки. У цьому зв’язку Кірбі підкреслив, що Сполучені Штати продовжать відстежувати ситуацію, щоби визначити, чи надходять ці боєприпаси в росію.

Представник Білого дому також зауважив, що така ситуація свідчить про гостру нестачу озброєння в росії в умовах міжнародних санкцій та обмежень. Тому кремлівський режим продовжує покладатися на таких вигнанців, як Іран та Північна Корея, щоби підтримувати свою агресивну війну проти України.

«Однак це не змінить перебігу війни, і ми продовжимо забезпечувати Україну критично важливими системами безпеки, які їй потрібні для захисту»,- підкреслив представник адміністрації президента США.

Пентагон заявляв, що попри заперечення КНДР у поставках росії зброї та боєприпасів, кремль інтенсивно намагався отримати озброєння від Північної Кореї.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW