Планував антиконституційне захоплення влади. На Прикарпатті засудили до п’яти років уродженця РФ



На Прикарпатті засудили уродженця РФ за змову про насильницьку зміну конституційного ладу та захоплення державної влади. Вирок суду передбачає до п’ятьох років позбавлення волі, повідомили на сайті Івано-Франківської обласної прокуратури.

Як ідеться у дописі, прокурори в суді довели, що 63-річний чоловік вступив у змову з людьми, які поділяли його погляди щодо захоплення державної влади в Україні.

"Змовники розробили план насильницької зміни конституційного ладу. Створили й очолили громадські організації для розповсюдження матеріалів щодо поширення проросійської пропаганди", — пишуть на сайті прокуратури.

Серед змовників — громадянин Росії та окремі члени громадської організації "Український вибір". За планом, учасники організацій мали зібратися у Києві та оголосити про відсторонення Президента України, розпуск Верховної ради й уряду під час проведення так званих "Національних зборів".

"З метою силового повалення влади в різних областях України залучали колишніх військовослужбовців та правоохоронців, які повинні були захопити будівлі органів державної влади, мости, вузли комунікацій, транспортні засоби та сховища", — йдеться у дописі.

Змовники шукали на території західних областей України близько 500 людей з досвідом ведення бойових дій для захоплення адміністративних будівель.

"Після затримання обвинувачених правоохоронці провели обшук. Вилучили кошториси, списки учасників майбутніх незаконних владних та силових структур, маніфести до громадськості й силовиків, а також переліки необхідної зброї, майна та техніки", — пишуть на сайті прокуратури.

У суді обвинувачений визнав свою вину повністю. Чоловіка засудили за ч. 1 ст. 109 КК України. Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі, йдеться у дописі.

Джерело: Суспільне Івано-Франківськ 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW