Вранці над Чорним морем збито три ворожі ракети: ситуація по регіонам України



Розпочалася двісті п’ятдесят друга доба героїчного протистояння Української нації російському широкомасштабному вторгненню. Вночі 13 Shahed-136 атакували Україну. 12 з них вдалося збити. Дрони були помічені в східних та центральних областях держави. Вже зранку ворог завдав ракетних ударів, які перехопила наша ППО. 

Редакція розкаже як минула ніч у найгарячіших точках України. 

Вночі шість БпЛА збили зенітні ракетні підрозділи, авіація та мобільні вогневі групи повітряного командування «Схід».

Ще шість – у зоні відповідальності повітряного командування «Центр», із залученням винищувальної авіації, підрозділів зенітних ракетних військ, а також мобільних вогневих груп Сухопутних військ та Сил територіальної оборони України. 

Вранці ворог намагався атакувати південь області. Усі ракети збито силами протиповітряної оборони над морем. російські крилаті ракети Х-59 були випущені з літаків Су-30, повідомляють у міській раді Одеси.

У Генштабі ЗСУ зазначили, що зберігається загроза завдання нових ударів та застосування ударних БпЛА, зокрема, і з території республіки білорусь.

Вночі ППО збила над Дніпропетровщиною 6 дронів-камікадзе

Цієї ночі військові з повітряного командування «Схід» збили в небі над Дніпропетровщиною безпілотники. Знищили 6 ворожих дронів-камікадзе «Shahed-136».

За повідомленням Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області, вночі та ранком агресор бив по Нікопольщині. Поцілив з РСЗВ по Нікополю та Червоногригорівській громаді. Люди цілі.

Нині рятувальники обстежують територію та встановлюють масштаби руйнувань.

Уночі на підступах до столиці було знищено шість ворожих ударних безпілотників Shahed-136

Про це повідомили в Телеграм Київської міської військової адміністрації.

“Силами винищувальної авіації підрозділів протиповітряної оборони та підрозділів, які безпосередньо обороняють об’єкти на підступах до столиці знищено 6 “Шахедів”, – йдеться у повідомленні.

Повітряне командування зазначало, що в ніч на 2 листопада захисники України ліквідували 12 з 13 запущених “Шахедів”. Шість із них були збиті в секторі “Центр”.

Усю ніч ворог тероризував одну з громад Черкаського району

Два "шахіди" збито силами ППО. Один влучив в об’єкт інфраструктури.  

На щастя, люди не постраждали. І це найголовніше.

На Сумщині росіяни здійснили 7 обстрілів 5 прикордонних громад області 

Сьогодні вночі та вранці росіяни здійснили 7 обстрілів 5 прикордонних громад області. Зафіксовано більше 30 прильотів та постріли зі стрілецької зброї (7 черг).

Миропільська громада: вчора ввечері ворог бив з мінометів та артилерії (САУ) - 10 прильотів.

Есманьська громада: о 21.15 був один прильот з міномету.

Зноб-Новгородська громада: о 23.40 зафіксовано 3 прильоти з міномету, а близько пів на другу ночі ще 5 прильотів.

Ранок продовжився обстрілами Сумщини.

Шалигинська громада: о 7.40 росіяни обстрілювали територію з кулеметів (3 «черги»). 

Есманьська громада: після 8 години здійснено обстріл із стрілецької зброї - 4 кулеметні черги, та мінометний обстріл - 12 прильотів. 

На щастя, в усіх випадках без жертв та руйнувань.

На Харківщині війська рф продовжують тероризувати мирне населення 

російські окупанти продовжують терор мирного населення міст і сіл Харківщини, що розташовані біля лінії зіткнення та кордону з рф.

Протягом минулої доби ворог обстрілював міста Куп'янськ та Вовчанськ та населені пункти Куп'янського, Чугуївського та Харківського районів.

За уточненими даними обласного Центру екстреної медичної допомоги, минулої доби в с. Петропавлівка Куп'янського району внаслідок російського обстрілу поранення отримала мати 25 років та 2 дітей – 4-річний хлопчик та 6-річна дівчинка. Стан матері оцінюють як середній, діти у важкому стані. 

Крім того, в Куп'янському районі з пораненнями госпіталізовано чоловіків 76 та 62 років. В Чугуївському районі зазнав поранень та був госпіталізований 70-річний чоловік. 

Триває гуманітарне розмінування звільнених територій. За добу піротехнічні підрозділи ДСНС знешкодили 1216 вибухонебезпечних предметів. 

Втім, мінна небезпека залишається високою. Вчора біля с. Липці Харківського району на міні підірвався та отримав поранення 73-річний чоловік. Вкотре закликаю усіх до обережності.

На лінії зіткнення наші захисники продовжують героїчну боротьбу з ворогом. 

На Миколаївщині тривають обстріли громад

Інформація щодо ворожих обстрілів у Миколаївській області за минулу добу, станом на 08:30 ранку 2 листопада  

Миколаївський район:

Вчора, 1 листопада, о 12:10 ворог завдав удару по сільськогосподарському підприємству Шевченківської громади. Постраждалих немає.

Також вчора, орієнтовно о 14:10 та 16:20, ворог завдав ударів по двох населених пунктах Галицинівської громади. Внаслідок обстрілу касетними снарядами в одному з пунктів людина отримала поранення. Детальна інформація уточнюється.

Вранці, 2 листопада, о 06:00 внаслідок ворожого обстрілу пошкоджено житловий будинок у населеному пункті Первомайської громади. Постраждалих немає.

Баштанський район:

Вчора, 1 листопада, з 09:30 до 12:00 та сьогодні, 2 листопада, о 03:45 обстрілів зазнав населений пункт Широківської громади. Внаслідок влучання боєприпасів та їх уламків виникло загоряння одного будинку. Також влучання були в раніше зруйновані будівлі. Постраждалих немає.

Тривають обстріли Березнегуватської громади. Так, вчора, орієнтовно о 22:32 було обстріляно один з населених пунктів громади. Постраждалих немає. Інформація щодо пошкоджень уточнюється. 

У Первомайському та Вознесенському районах день та ніч пройшли відносно спокійно.

За інформацією районних військових адміністрацій.

В Херсоні пролунали потужні вибухи

Мешканці окупованого Херсону повідомляли про потужні вибухи на початку поточної доби, а також вже зранку. Про це, зокрема, пише й Телеграм-канал «Оперативний ЗСУ».

В свою чергу, речник Генерального штабу ЗСУ Ілля Євлаш сьогодні в ранковому зведенні розповів, що поблизу Музиківки Херсонської області 29 жовтня ЗСУ знищили ворожий зенітний ракетно-гарматний комплекс “Панцир-С1”, ще до десяти одиниць іншої військової техніки пошкоджено.

А в районі населеного пункту Снігурівка Миколаївської області ще тридцятого жовтня знищено дванадцять загарбників.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW