Єдиний ідейний із «Шарія». Оголосили про підозру у державній зраді депутату Маріупольської міськради, - ФОТО



Олександр Баландін – єдиний депутат із фракції «Партії Шарія» у Маріупольській міськраді, який  виявився ідейним прихильником «русского мира». Він один із п’яти членів фракції залишився в Маріуполі після окупації міста і добровільно погодився на співпрацю з росіянами.

Як встановило слідство, у квітні 2022 року депутат міської ради добровільно перейшов на бік ворога та брав активну участь у формуванні окупаційної влади у захопленому військами рф м. Маріуполі. У подальшому правопорушник погодився обійняти посаду так званого начальника відділу фізкультури, спорту та туризму адміністрації міста Маріуполя «днр».

Єдиний ідейний із «Шарія». Оголосили про підозру у державній зраді депутату Маріупольської міськради, - ФОТО, фото-1

«Перебуваючи на вказаній посаді у вщент зруйнованому місті, підозрюваний керує відділом та реалізує політику окупаційної влади в особі «міністерства молоді, спорту і туризму «днр»», начебто спрямовану на відновлення пошкодженої через військову агресію рф спортивної інфраструктури міста. Окрім цього, зловмисник залучає до співпраці місцевих мешканців та проводить інвентаризацію вцілілого майна спортивних об’єктів», - повідомляють у прокуратурі. 

Керівником Донецької обласної прокуратури Павлом Угровецьким заочно повідомлено про підозру цьому пану за фактом добровільного зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора, тобто у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді ув’язнення на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Взагалі-то Олександр Баландін народився в Харкові. Займався професійно спортом. Є майстром спорту міжнародного класу з армреслінгу.

Єдиний ідейний із «Шарія». Оголосили про підозру у державній зраді депутату Маріупольської міськради, - ФОТО, фото-2

Проте вирішив у 2020 році залишити спортивну кар'єру і зайнятися політикою. Після звільнення Маріуполя зможе продовжити займатися політикою, але вже  у тюрмі,  до речі, разом зі своєю дружиною. 

Баландіна Яна Олександрівна   теж працює в окупаційній адміністрації Маріуполя головним спеціалістом сектору діловодства та контролю загального відділу. Але їй поки що підозра ще не висунута.

ЧИТАЙТЕ нас в Телеграм-каналі Маріуполь 0629

НАДСИЛАЙТЕ свої повідомлення в Телеграм-бот 0629

ОБГОВОРЮЙТЕ новини в нашій групі Фейсбук - Маріуполь Місто-герой

ДИВІТЬСЯ нас на YouTube



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW