Маріупольській журналістці Ірині Єфремовій висунули звинувачення у колабораціонизмі. Їй загрожує до 12 років ув’язнення, - ФОТО



За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру журналістці з Маріуполя у здійсненні інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та його окупаційною адміністрацією, спрямованих на їх підтримку (ч. ч. 6 ст. 111-1 КК України).

Як стало відомо 0629, мова йде про журналістку Ірину Єфрємову, яка добровільно пішла на співпрацю з ворогом та створює брехливі пропагандистські сюжети на телеканалі окупанти «Маріуполь 24», розповсюджує російську пропаганду на окупованій території.

 Маріупольській журналістці Ірині Єфремовій висунули звинувачення у колабораціонизмі. Їй загрожує до 12 років ув’язнення, - ФОТО, фото-1

За даними слідства, наприкінці 2021 року мешканка м. Маріуполя, маючи диплом за фахом «Журналістика» факультету систем і засобів масової комунікації Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, у вересні поточного року, перебуваючи в окупованому місті, почала працювати «кореспондентом» на пропагандистському телеканалі «Мариуполь 24».

«Підтримуючи політику ворога, зловмисниця здійснює підбір тем і спікерів для проросійських новинних сюжетів, організовує зйомки, забезпечує інформаційну діяльність каналу загарбників, поширюючи «правильні новини» задля маніпулювання свідомістю мешканців захопленого агресором міста.

Досудове розслідування здійснюється СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за оперативного супроводу ГВ ЗНД УСБУ в Дніпропетровській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої», - йдеться у повідомленні.

Більше про колаборантів та зрадників читайте тут.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW