Збирав продукти для окупантів та обшукував домівки: на Чернігівщині судитимуть колаборанта



На Чернігівщині судитимуть мешканця села Новий Биків за колабораційну діяльність. Про це повідомляє пресслужба Чернігівської обласної прокуратури.

За даними слідства, під час окупації збройними силами рф села Новий Биків Ніжинського району обвинувачений добровільно ініціював збір у односельчан продуктів харчування та матеріальних цінностей з метою подальшої передачі їх російським військовослужбовцям.

Окрім цього, протягом березня 2022 року передавав окупантам адреси місцевих жителів, які мали необхідні для будівництва укріплень інструменти. У подальшому, спільно з російськими військовими брав участь у проведенні обшуків у домівках селян, вилученні засобів мобільного зв’язку та матеріальних цінностей.

За вчинені дії обвинуваченому загрожує покарання у виді штрафу до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна.

*  *  *

Приєднуйтесь у Viber та Telegram до спільноти "Чернігівський Фонтан", де тільки найактульніші новини та історії нашого міста.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW