Чому на Львівщині запровадили часткові відключення світла: “Львівобленерго” створив новий сервіс для містян



“Львівобленерго” має додатковий сервіс для перевірки графіку відключення світла

Зараз на Львівщині діє часткове відключення світла. Усе через масові ракетні обстріли росії по критичні інфраструктурі України.

Чому на Львівщині відключають світло?

Голова Львівської військової адміністрації Максим Козицький наголосив, що в Україні є лише одна енергосистема, а Львівщина - її частина. Відтак зараз по усій країні є дисбаланс споживання електроенергії. Це означає, що наразі споживачі використовують більше світла, ніж країна може виробити.

Саме через це в усіх українських областях запровадили часткові відключення електроенергії. Очільник області додав, що загальний час відключення світла в одному районі не перевищуватиме 4 годин.

За його словами, ЛОВА постійно комунікує з фахівцями НЕК “Укренерго”. Спеціалісти працюють цілодобово, аби відновити наслідки ракетних ударів. А бригади “Львівобленерго” намагаються скласти актуальний графік відключення світла на Львівщині.

Наскільки пошкоджена енергетична інфраструктура Львівщини та як її відновити?

Станом на 23 жовтня на Львівщині відновили електропостачання лише до 80% користувачів. Тобто, кожен 5 будинок області перебував без світла.

Енергетична інфраструктура області, за словами Максима Козицького, зазнала значних руйнувань. Усе через ракетні обстріли. Аби її повністю відновити потрібно від 6 до 8 місяців.

Через перебої зі світлом є значні проблеми з постачанням води на останні поверхи багатоквартирних будинків. Аби напір води був в нормі потрібно, щоб добре працювали електричні насосні станції.

"Маємо частково проблему з постачанням води в найвищі поверхи будинків, тому що потужності не вистачає, і особливо проблема в години пік. Полагодити все не вдалося, потрібно 6-8 місяців, щоб відновити підстанції «Укренерго». Але за тимчасовою схемою на Львівщині постачання налагодили", - наголосив Максим Козицький.

У редакцію 032.ua зверталися мешканці будинків у багатоповерхівках та розповідали про закриття туалетів на останніх поверхах.

“Я маю склад на 12 поверсі будинку. Нещодавно нам сказали, що туалети там будуть зачинені через відсутність нормального водопостачання. Також попередили і про відключення світла, що не дозволить моєму бізнесу працювати повноцінно”, - розповіла наша читачка.

Фахівці ”Львівобленерго” створили додатковий сервіс для перевірки відключення електроенергії.

26 жовтня на сайті “Львівобленерго” запрацював сервіс для мешканців міста, де вони можуть перевірити графік відключення світла.

Для цього потрібно перейти у розділ “Чому немає світла”, а потім - у розділ “Графік відключення електроенергії”. Мешканці повинні ввести свій особовий рахунок, щоб перевірити до якої групи згідно з графіком віялових відключень за своєю адресою вони належать. Також, за допомогою сервісу, можна дізнатися прогнозовані години відсутності світла, чи є такі графіки для них і для яких груп вони введені.

У “Львівобленерго” наголосили, що сервіс наразі працює у тестовому режимі, інформацію намагаються доповнювати постійно. У області світло відключатимуть не планомірно, а згідно даних НЕК “Укренерго” про ситуацію в енергосистемі країни.

Як допомогти енергосистемі на Львівщині?

Після ракетних обстрілів по інфраструктурі мешкацням області постійно наголошують про економне споживання електроенергії. Відак для споживачів створили декілька правил, які допоможуть роботі енергосистеми області:

  • Вимкніть усі прилади, якими зараз не користуєтесь. Максимально обмежте використання електроенергії у пікові години навантаження на енергосистему – з 08:00 до 11:00 та з 17:00 до 23:00.
  • Суб'єктам господарювання: вимкніть рекламу, підсвітки та зовнішнє освітлення після завершення робочого часу і упродовж комендантської години.
  • Якщо є така можливість, підприємствам слід частково перейти на роботу в нічний час.

Читайте також: На Львівщині оприлюднять графіки відключень електроенергії на найближчі дні, - Козицький



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW