"Бійців треба зігрівати не тільки нашою любов’ю": як на Одещині виготовляють буржуйки для ЗСУ,- ФОТО, ВІДЕО



На Одещині працівники Ізмаїльського судноремонтного заводу конструюють окопні буржуйки для військових ЗСУ. Їх вже отримали бійці на Луганщині, Харківщині, Херсонщині та Миколаївщині. На черзі партія в Донецьку область.

Процес виготовлення бачили кореспонденти Суспільного.

Буржуйки використовують для того, щоб зігрітися та приготувати їжу. Їх виготовляють чотири працівники заводу.

"Виготовлення буржуйки в нас починається з листового металу, який приходить до нас в розкрої метр на два. З одного листа на одну буржуйку йде півтора квадратних метра металу, в одному листі тут два. Ось з одного листа ми виготовляємо одну буржуйку", — розповідає майстер корпусної ділянки, бригадир Сергій Мікава.

"Бійців треба зігрівати не тільки нашою любов’ю": як на Одещині виготовляють буржуйки для ЗСУ,- ФОТО, ВІДЕО, фото-1

Одну буржуйку виготовляють за дві-три години, розповів один з працівників Михайло Чолако:

"Сам корпус в буржуйці – зі сталі три міліметри, сам колосник, як і вся основа – вісімка, бо температура полум’я велика. Є змієвик, щоб полум’я не йшло нагору, а затримувалося. Збираємо, потім після нас обварює зварювальник".

Сергій Мікава пояснив, що на заводі виготовляють мобільні буржуйки, для зручності їх переміщення:

"Вона має розміри 200 на 450, і 450 ширина — мобільна, маленька та зручна. Можна поставити, зробили під котелок. Маленький прокольчик, колоснічок, кришечка, щоб могли і підігріти чай, і розігріти їжу".

"Бійців треба зігрівати не тільки нашою любов’ю": як на Одещині виготовляють буржуйки для ЗСУ,- ФОТО, ВІДЕО, фото-2

Чотири партії таких буржуйок відправили військовим на Луганщину, Харківщину, Херсонщину та Миколаївщину. Після того працівники отримали побажання — збільшити отвір для казанків.

"Чим довше нею будуть протоплювати, прогрівати приміщення, тим більше буде тепло. Сама по собі вона його не тримає через те, що накопичувальної товщини металу немає. Чим тонше метал, тим він швидше охолоджується, але поки в пічці буде жар – буде тепло", — пояснює майстер корпусної ділянки.

Працівникам приємно на душі від того, що їхня праця зігріває героїв, що боронять Україну.

Виготовлення пічок здійснюють за кошти благодійного фонду. Зупиняти виробництво не планують, робитимуть доки є попит.

"Ми почали допомагати фронту з перших днів війни, ще з 14 року. І подібні речі, де є зварювальні роботи — це для нас не нове. Коли почалось повномасштабне вторгнення в перші дні війни ми тут виготовляли так звані їжаки, ми варили чесанки, всі наші робочі були якраз кинуті в перші дні на виготовлення подібних речей необхідних для оборони нашої країни. Але коли літо стало закінчуватися, всім стало зрозуміло, що наших бійців треба зігріти не тільки нашою любов’ю, не тільки смаколиками, але і буржуйками", — розповів представник благодійного фонду Ігор Скоробреха.

Наприкінці жовтня партію пічок планують відправити бійцям на Донеччину.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW