Відбиття ворожого штурму на Білогорівку і семеро загиблих на Донеччині: головне за ніч по регіонах



Розпочалася двісті сорок четверта доба героїчного протистояння Української нації російському широкомасштабному вторгненню. Протягом минулої доби противник завдав ракетних та авіаційних ударів по інфраструктурі та помешканнях цивільного населення, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни.

Редакція розкаже як минула доба у найгарячіших точках України. 

Загалом, за попередню добу, окупанти завдали 3 ракетних та 12 авіаційних ударів, здійснили понад 60 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. 

Ворожих ударів зазнали об’єкти цивільної інфраструктури населених пунктів Вугледар і Нескучне Донецької області, Нова Кам’янка Херсонської області та Миколаїв.

Нічні обстріли у Нікопольському районі понівечили житлові будинки та харчове підприємство

російські окупаційні війська продовжують атакувати Нікопольський район. Цю ніч під ударом 3 громади – Нікопольська, Марганецька та Мирівська. Повідомляють в Головному управлінні ДСНС України в Дніпропетровській області.  

Ворог гатив по Нікопольському району з «Градів» та важкої артилерії, атакував дроном-камікадзе.

Обійшлося без постраждалих.

Понівечені житлові будинки, цех харчового підприємства, авто та водогін.

На Харківщині ворог продовжував обстріли регіону

Протягом минулої доби ворог продовжував терор цивільного населення Харківщини. Зокрема, окупанти обстріляли міста Куп'янськ та Вовчанськ, а також населені пункти Куп'янського, Чугуївського, Харківського, Богодухівського та Ізюмського районів.

В Куп'янську внаслідок ракетного удару, попередньо ракетами С-300, пошкоджено адміністративну будівлю. У Дворічанській громаді пошкоджено житловий будинок, сталася пожежа. Без постраждалих.

За даними обласного Центру екстреної медичної допомоги, в Золочівській громаді Богодухівського району з пораненням госпіталізований 36-річний тракторист. В Куп'янському районі госпіталізовані 3 людей, що отримали поранення напередодні.

Триває розмінування звільнених від окупантів територій. За добу піротехнічними підрозділами ДСНС знешкоджено 455 вибухонебезпечних предметів.

Сумщина потерпала від ворожих обстрілів

Від ворожих обстрілів потерпали Середино-Будська, Шалигинська, Юнаківська та Великописарівська громади –без жертв та руйнувань. 

На Луганщині відбитті ворожі атаки

Сили оборони відбили атаки противника в районі Білогорівки. Усього ворог завдав 26 артилерійських ударів та два авіаудари по позиціях захисників Луганщини. У Лисичанську росіяни мародерять і вивозять майно містян. 

На Донеччині продовжувалися ворожі обстріли

Вночі та зранку окупанти обстріляли Авдіївку, Бахмут, Очеретинську тергромаду, Торецьк. За минулу добу в регіоні — семеро загиблих і троє поранених.

На Миколаївщині під ударами опинилися громади на лінії розмежування 

Під ворожими ударами опинилася Широківська громада і населені пункти Березнегуватської громади, що знаходяться на лінії розмежування. Інформація щодо постраждалих та пошкоджених житлових будинків уточнюється.

На Херсонщині ворог продовжує руйнувати цивільну інфраструктуру 

Окупанти продовжують обстрілювати Бериславський район, руйнуючи цивільну інфраструктуру та вбиваючи мирних жителів. Командування Повітряних сил звітує, що у тому ж Бериславському районі збили два ворожих ударних вертольоти Ка-52. Активні бойові дії тривають.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW