Потік на виїзд із України знову перевищив в'їзд



Кількість легкових авто, що перетнули кордон, збільшилася до 129 тисяч

Вперше з 10 травня чистий відтік громадян через український кордон триває вже другий тиждень поспіль.

В Україні два тижні поспіль спостерігається чистий тижневий відтік населення з країни – близько 13 тисяч осіб, порівняно з 11 тисячами тижнів раніше. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на дані Держприкордонслужби у суботу, 22 жовтня.

Так, потік на виїзд з України через західний її кордон з 15 по 21 жовтня зріс приблизно на 6 тисяч порівняно з попереднім тижнем – до 256 тисяч осіб, тоді як потік на в'їзд збільшився приблизно на 4 тисячі – до 243 тисяч.

Вперше з 10 травня чистий відтік триває вже другий тиждень поспіль. Попереднього разу кількість тих, хто виїхав з України за тиждень, перевищила кількість тих, хто в'їхав три тижні тому, але тоді чистий відтік склав відразу 28 тисяч осіб, і однією з можливих причин була реакція на мобілізацію в Росії та "псевдореферендуми" на окупованих територіях.

Кількість легкових авто, що перетнули кордон, збільшилася цього тижня з 125 тисяч до 129 тисяч, тоді як оформлених транспортних засобів з гуманітарними вантажами – з 494 до 531.

Продовження чистого відтоку з України – 10 тисяч людей на тиждень – цього тижня підтвердила і прикордонна служба Польщі. За її даними, потік з України до Польщі зріс із 165 тисяч осіб тижнем раніше до 168 тисяч, тоді як зворотний потік із Польщі до України – зі 150 тисяч до 158 тисяч.

Загалом з початку війни до Польщі з України прибуло 7,193 млн осіб, тоді як у зворотному напрямку пройшли 5,387 млн ​​осіб.

За даними Держприкордонслужби, на тижні найбільший відтік із України був у четвер-п'ятницю – по 5-6 тисяч людей.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW