Ворог б’є по інфраструктурі на Заході України: в окремих регіонах відсутнє світло та водопостачання



​​Через значні руйнування енергетичної інфраструктури НЕК Укренерго впровадив графіки обмеження електроенергії. Починаючи з ранку ворог почав атакувати міста країни. Наразі вже відомо, що через ракетні удари в деяких містах відсутнє світло та можливе зникнення водопостачання, передає редакція. 

Під ракетним обстрілом також опинилася Хмельницька область. Місцева влада закликала усіх не залишати укриття до завершення тривоги. Наразі місто без світла та у міській раді просять за змоги зробити запаси води, адже за годину вона також зникне.

У Луцьку ворог влучив у об‘єкт енергетики. Відсутня електроенергія в частині міста. Про це повідомив мер міста Ігор Поліщук. Також очільник міста розповів, що ударною хвилею був пошкоджений приватний будинок. Одна людина отримала опіки.

Голова Рівненської ОВА Віталій Коваль також підтвердив влучання на території області, але без деталей. 

У Львівській області спрацювала система ППО. Усі деталі обіцяють надати згодом. 

Ворог б’є по інфраструктурі на Заході України. Ворог завдав серію ракетних ударів по містам у західній частині України. Місцева влада поки не розкриває масштабів руйнувань, але попереджає про ймовірні відключення світла та води на час ремонтних робіт.

​​Також, сьогодні, 22 жовтня, зранку знову критично збільшилося споживання електроенергії в Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській та Житомирській областях. Тому Диспетчерський центр «Укренерго» вимушено віддав команду на тимчасове обмеження споживання в цих регіонах. Величина обмеження на даний момент значно менша ніж та, що застосовувалася напередодні 21 жовтня. 

Це необхідно, щоб зменшити навантаження на мережі та уникнути повторних аварій після того, як електромережі були пошкодженні терористичними ракетними атаками. 

Нагадаємо, як диспетчери «Укренерго» приймають рішення про тимчасове обмеження споживачів. Це відбувається якщо в регіоні зростає рівень споживання, і в цей момент туди неможливо доставити більше електроенергії через завдані росією руйнування.

Водночас, пам’ятайте, що розумне електроспоживання та свідома економія електроенергії в години найбільшого навантаження мереж (з 6:00 до 11:00 та з 17:00 до 23:00) допоможе зменшити ризики примусових відключень споживачів.

Що робити у разі відключення світла

Вимкніть з розеток електроприлади, щоб уникнути їх пошкодження через перепади напруги.

Не використовуйте газові плити для обігріву. Є небезпека отруїтись чадним газом.

Якщо в домі є ліфт, переконайтеся, що у ньому ніхто не застряг.

Навідайтеся до сусідів похилого віку і дізнайтесь, чи необхідна їм допомога. 

Стежте за офіційними повідомленнями влади або ДСНС. Якщо мобільна мережа не працює, знайдіть радіо на батарейках. 

Якщо ви використовуєте генератор – встановіть його поза межами приміщення і подалі від вікон.

Заздалегідь майте вдома: 

  • радіоприймач та ліхтарики на батарейках 
  • запас сірників, свічок і сухого спирту
  • заряджений павербанк 
  • тижневий запас питної води та консервів або сублімованої їжі
  • аптечку, включаючи особисті ліки мінімум на тиждень.


AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW