На 64 році життя помер ректор київського університету Віктор Огнев’юк, - ФОТО



21 жовтня, у п'ятницю, пішов з життя ректор Київського університету імені Бориса Грінченка Віктор Олександрович Огнев'юк. Йому було 63 роки. Водночас причини смерті наразі невідомі.

Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

Пішов з життя ректор київського університету Грінченка, Антон Геращенко

Пішов з життя ректор київського університету Грінченка, Антон Геращенко

Зазначимо, що Віктор Огнев'юк - доктор філософських наук, професор, академік Національної академії педагогічних наук України. Він родом із Вінниччини. У жовтні 2007 року став ректором університету Грінченка.

Під його керівництвом заклад преобразився – зросла кількість студентів, спеціальностей. Університет брав активну участь у міжнародних проєктах і посідав високі місця в освітніх рейтингах, – пише Геращенко.

Пішов з життя ректор київського університету Грінченка

Пішов з життя ректор київського університету Грінченка

Діяльність Віктора Олександровича не обмежувалася викладанням, проте усе життя він працював здебільшого у сфері освіти. У 1993 році був начальником управління освіти Київської обласної державної адміністрації. Також був заступником глави МОН у 2000, 2003 та 2004-му роках.

Не забувайте підписуватись на наш Telegram-канал "Головні новини Києва - 44.ua" та читайте новини, щоб бути в курсі подій та нічого не пропустити.

За словами Геращенка, Огнев'юк усе своє життя присвятив покращенню якості освіти. Також він активно популяризував українську мову.

Навесні, коли уже тривала повномасштабна війна, Віктор Огнев'юк вступив до лав територіальної оборони.

"Україна – у цьому слові для мене все". Ця цитата Грінченка стала життєвим девізом Віктора Олександровича, – наголошує Геращенко.

Також про смерть ректора та педагога повідомив глава поліції Київської області Андрій Нєбитов.

Пішов з життя ректор київського університету Грінченка, Андрій Нєбитов

Пішов з життя ректор київського університету Грінченка, Андрій Нєбитов

З щирою посмішкою і завжди позитивним настроєм - таким ми запам’ятаємо Віктора Огнев’юка. Сьогодні пішов з життя ректор Київського столичного університету імені Бориса Грінченка, визнаний професор, академік, талановитий викладач. Світове визнання цього навчального закладу і високі досягнення його випускників - все це заслуга Віктора Олександровича, відданого патріота, інтелігента і надійного друга. Світла пам’ять!, - написав Нєбитов.

Також раніше ми писали про те, що в Києві пройшла церемонія прощання з першим президентом України Леонідом Макаровичем Кравчуком. Вона пройшла в Українському домі. Леонід Кравчук помер після тривалої хвороби 10 травня. Йому було 88 років.

Крім того, повідомляли, що в Києві, через російську агресію, обірвалося життя 43-річного соліста балетної трупи Національної опери України Артема Дацишина. Чоловік потрапив під ворожий обстріл ще на другий день вторгнення російських окупантів, 26 лютого. Весь цей час за його життя боролися лікарі, та марно.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW