У семи з 43 звільнених населених пунктів Донеччини майже не залишилося людей – ОВА



В семи із 43 звільнених від російської армії населених пунктів Донеччини майже не залишилося людей.

Про це повідомив у Фейсбуці очільник Донецької ОВА Павло Кириленко.

"Станом на сьогодні, 23 жовтня, у Донеччині звільнено 43 населені пункти у 3 громадах. 7 із цих населених пунктів повністю знелюдніли — людей там практично не залишилося", - доповів Кириленко на засіданні Координаційного штабу з питань деокупованих територій під головуванням міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

За його словами, було негайно розгорнуто штаб із надання гуманітарної допомоги — її отримали вже 17,5 тисячі жителів Святогірської та Лиманської громад, де всього проживає зараз 18,5 тисячі людей.

Начальник ОВА зазначив, що мешканці деокупованих територій отримують разову грошову допомогу від Міжнародного Червоного Хреста в розмірі 1200 грн та від Міжнародної організації з міграції (МОМ) в розмірі 2200 грн. Виплати проводить Укрпошта. Виплату від ЧХ одержали 1976 осіб, виплату від МОМ – 602 особи.

Зі звільнених територій евакуйовано 298 людей, у тому числі 11 дітей. Роботу з евакуації треба посилити, адже зима буде тяжкою, наголошує Кириленко. На вказаних територіях досі нема, ані води, ані електрики, ані опалення; газопостачання відновлено у 13 поселеннях. Відновити всі ці муніципальні послуги буде вкрай важко, але робота ведеться.

Вже вдалося відновити мобільний зв'язок та інтернет у 4 населених пунктах, відкрити 3 заклади охорони здоров'я, 2 управління соціального захисту населення, 2 відділення Укрпошти та 2 банкомати.

Отримуйте добірку найважливіших новин за день у нашій Viber спільноті.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW