Минулої доби росія вбила 11 цивільних українців, ще 13 – поранені. Хроніка великої війни: 21 жовтня



Розпочалася двісті сорокова доба героїчного протистояння Української нації російському широкомасштабному вторгненню.

Генеральний штаб ЗСУ повідомляє: На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках обстановка залишається без суттєвих змін. На інших напрямках ворог здійснював обстріли: на Слобожанському напрямку – з танків, мінометів і ствольної артилерії, в районах населених пунктів Стариця, Красне та Хатнє;на Куп’янському та Лиманському напрямках – зі ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Берестове, Зарічне, Нове, Першотравневе Стельмахівка, Терни та Ямполівка;на Бахмутському напрямку – з танків та артилерії, в районах населених пунктів Андріївка, Бахмут, Бахмутське, Білогорівка, Зеленопілля, Спірне, Іванград та Яковлівка;на Авдіївському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Водяне, Марʼїнка, Новомихайлівка, Первомайське та Семенівка.На Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник здійснював обстріли у районах Времівки, Вугледара, Дорожнянки, Нескучного, Новоданилівки та Степової. На Південнобузькому напрямку вогневого ураження зазнали райони до 20 населених пунктів вздовж лінії зіткнення. Для ведення повітряної розвідки окупанти здійснили більш як 20 вильотів БпЛА різних типів.Голова Запорізької ОВА Олександр Старух повідомляє:Ворог атакував Запоріжжя ракетами С-300, є руйнування та поранені.

"Руйнувань зазнали житловий будинок та об’єкти інфраструктури. За попередньою інформацією, загиблих немає. Є троє поранених. Дані уточнюються", - написав Старух.

За його інформацією, в житловому багатоповерховому будинку внаслідок атаки пошкоджено газову систему, сталося загоряння, зруйнована стіна. На місті подій вже працюють профільні служби.

Також окупанти поцілили в школу в одному з районів Запоріжжя. В навчальному закладі пошкоджено дах та вибито шибки.

"Ще були влучання в об’єкти інфраструктури та на відкритій території. Нагадаємо, що на території міста можуть знаходитись частини боєприпасів. Вони небезпечні. Не можна підходити близько та чіпати їх. У разі виявлення, викликайте рятувальників", - додав Старух.

Він також зазначив, що існує ймовірність повторних атак.

Пресслужба Миколаївської ОВА повідомляє:

Зранку 21 жовтня ворог обстріляв з РСЗВ узбережжя Куцурубської громади Миколаївської області.

Зранку, 21 жовтня, о 06:50 ворог завдав ударів РСЗВ по узбережжю Куцурубської громади. Руйнувань та постраждалих немає.

Тривають обстріли території та прилеглих населених пунктів Березнегуватської громади. Інформація щодо постраждалих та пошкоджень уточнюється.

«Зранку 20 жовтня, близько 09:03, ворог обстріляв місто Миколаїв із зенітно-реактивної системи С-300. Зафіксовано влучання в колишній авторинок та по відкритих територіях. Постраждалих немає», - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що 20 жовтня, о 09:05 внаслідок ворожого ракетного обстрілу Мішково-Погорілівської громади пошкоджено інфраструктуру. А з 16:30 до 17:30 обстрілів зазнало село Широківської громади. Влучання було на подвір’я житлового будинку. Внаслідок чого пошкоджено господарчі прибудови. Постраждалих немає.

Оперативне командування "Північ" повідомляє:

росіяни вночі та зранку обстріляли з артилерії та мінометів села Чернігівської та Сумської областей.

"Окупанти зранку в п‘ятницю обстріляли з артилерії прикордоння Чернігівщини і Сумщини.

З 05:10 до 05:20 спостерігачі зафіксували 10 приходів, імовірно зі ствольної артилерії, в районі населеного пункту Гай.

З 05:15 до 05:40 повідомили про 6 приходів, імовірно з міномета 120 мм, в районі Українського.

Втрат серед особового складу та техніки немає. Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила.", - йдеться в повідомленні.

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомляє:

російські війська завдають ударів по Харкову. Мешканців закликали перебувати в укриттях.

«До уваги харків’ян: перебувайте в укриттях! Російські окупанти завдають ударів по обласному центру», – написав він.

Оперативне командування «Південь» повідомляє:

На південному напрямку протягом минулої доби українські захисники знищили 28 загарбників, дві самохідні артсистеми «Мста-С», ворожий контрольно-спостережний пункт і два склади з боєприпасами.

«На Південнобузькому напрямку, в нашій операційній зоні обстановка стабільно складна, але контрольована. Противник дотримується тактики активної оборони та контрбатарейного протистояння, вздовж лінії фронту. Але водночас ворог наносить вогневе ураження наших позицій, тилових районів та громад вздовж лінії фронту», - йдеться в повідомленні.

У Бериславському районі ворог тричі атакував українські позиції армійською і штурмовою авіацією. Але отримав у відповідь вогневе ураження і ретирувався.

Загалом протягом бойового дня Сили оборони сім разів застосували авіацію: били по ворожих позиціях ППО, скупченню техніки, складах боєприпасів.

Ракетно-артилерійські підрозділи виконали майже 110 вогневих завдань.

Зафіксовані втрати ворога становлять: 28 військових, дві самохідні артсистеми типу «Мста-С», міномет, бойова машина піхоти і танк, а також пошкоджено дві бойові машини піхоти, інша автомобільна техніка. В районі Борозенського знищено ворожий контрольно-спостережний пункт. Підірвано два склади з боєприпасами. Решта результатів дорозвідується.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW