Житомирська обласна лікарня отримала 300 коронарних стентів для відновлення прохідності судин від волонтерів з Нідерландів



300 коронарних стентів для відновлення прохідності судин отримала Житомирська обласна лікарня від волонтерів з Нідерландів. Це не перша допомога від благодійників, – каже генеральний директор, але особлива: кожен такий медичний виріб та вчасне звернення до лікарів – це врятоване життя.

Читайте також: На Житомирщині медики прооперували хлопчину, який упав із саморобної гойдалки-тарзанки

Це Олександр. Йому вчора імплантовано сучасний стент з лікарським покриттям. Зізнається, що похід до лікарів відтягував, як і більшість із нас. Два роки тому був у критичному стані теж у цьому відділенні, медики радили за півроку знову на огляд.

«Останні два роки відчував страшну задишку та болі у грудях. Після операції почуваюся нормально. Вдячний медикам за їх роботу», - говорить пацієнт.

Аби пацієнти з коронарною недостатністю мали змогу отримали вчасну та якісну медичну допомогу 24 години на добу 7 днів на тиждень у кардіологічного відділенні обласної лікарні є все необхідне – і обладнання, і спеціалісти.

«Стентування – операція швидка, безболісна та була безкоштовна для ургентних пацієнтів, а завдяки міжнародній допомозі 300 стентів можуть бути безкоштовно встановлені і у планових випадках», - зауважує Микола Кушнір, завідувач кардіологічного відділення обласної лікарні.

Якісна та доступна медицина повинна бути для кожного, каже народний депутат Сергій Кузьміних. І завдяки благодійникам своєчасна допомога стає доступною без додаткових навантажень на бюджет як пацієнтів, так і громади чи лікарні.

«Це не перша допомога закладу від благодійників, але особлива - за сприяння генерального директора Богдана Леськіва - в таких об'ємах та саме такі медичні вироби обласна лікарня отримала вперше. Безмежно вдячний усім, хто підтримує лікувальні заклади нашої області. І добре, що головні лікарі можуть знайти та залучити таких благодійників», - сказав нардеп.

Читайте також: На Житомирщині виявили уламки ще однієї ворожої ракети - поліція документує воєнні злочини рашистів

Підписуйтесь на нас у соціальних мережах, ще більше оперативної інформації тут:

  • Telegram
  • Instagram
  • Facebook


AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW