ЗСУ «приземлили» вже 223 іранські дрони-камікадзе. Хроніка великої війни: 19 жовтня



Розпочалася двісті тридцять восьма доба героїчного протистояння Української нації російському широкомасштабному вторгненню.

Генеральний штаб ЗСУ повідомляє: На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін. Республіка білорусь і надалі підтримує збройну агресію російської федерації проти України, зберігається загроза завдання ракетних та авіаударів, а також запуск ударних БпЛА “Shahed-136” з її території. На інших напрямках противник здійснював обстріли: на Сіверському напрямку – з мінометів та ствольної артилерії, в межах населених пунктів Гай Чернігівської області та Юнаківка, Хотінь, Товстодубове і Демченкове Сумської області; на Слобожанському напрямку – з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Вовчанські Хутори, Волохівка, Гатище, Красне, Огірцеве, Стариця, Стрілеча та Хатнє; на Куп’янському напрямку – з танків, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Берестове, Дворічна, Гряниківка, Кам’янка, Кислівка, Котлярівка та Стельмахівка; на Лиманському напрямку – з артилерії різних типів, у районах населених пунктів Греківка, Зарічне, Новоєгорівка, Серебрянка, Терни, Торське та Ямполівка; на Бахмутському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Андріївка, Бахмут, Бахмутське, Білогорівка, Званівка, Курдюмівка, Майорськ, Опитне, Роздолівка, Соледар, Спірне та Яковлівка; на Авдіївському напрямку – з танків та різнокаліберної артилерії, в районах населених пунктів Авдіївка, Первомайське, Карлівка, Красногорівка, Марʼїнка та Новомихайлівка. На Новопавлівському та Запорізькому напрямках обстрілів зазнали райони населених пунктів Велика Новосілка, Вугледар, Времівка, Микільське, Нескучне, Павлівка, Ольгівське, Степове та Пречистівка. На Південнобузькому напрямку противник намагається покращити логістичне забезпечення, здійснює артилерійські обстріли в районах більш як 20 населених пунктів вздовж лінії зіткнення. Від ворожого вогню найбільше постраждала інфраструктура Вищетарасівки Дніпропетровської області.- особового складу / personnel ‒ близько/ about 66280 (+430) осіб ліквідовано, - танків ‒ 2554 (+6) од, - бойових броньованих машин ‒ 5235 (+16) од, - артилерійських систем – 1637 (+15) од, - РСЗВ – 372 од, - засобів ППО ‒ 189 (+1) од,- літаків – 269 (+1) од, - гелікоптерів – 242 од, - БпЛА оперативно-тактичного рівня – 1286 (+10) од,- крилатих ракет ‒ 323 (+5) од,- кораблів/катерів ‒ 16 од,- автомобільної техніки та автоцистерн – 3999 (+14) од,- спеціальної техніки ‒ 146 (+2) од.

Мер Житомира Сергій Сухомлин повідомляє:

У Житомирі через обстріл росіянами об’єкта енергетики не можуть працювати великі підприємства та не курсує електротранспорт.

«Вчора останні райони підключили тільки приблизно о 22.00. Ситуація така, що потужності не вистачає, тому робота великих підприємств поки під питанням. Роботи продовжуються, і сьогодні впродовж дня вже буде більше інформації», — зазначив Сухомлин.

За його словами, наразі в Житомирі також припинена робота електротранспорту.

Голова Запорізької ОВА Олександр Старух повідомляє:

Уночі ворог атакував Запорізьку область ракетами С-300.

"Вночі ворог атакував об’єкт критичної інфраструктури в одному з селищ Запорізького району. Окупант застосував ракети С300", - написав він.

За даними ОВА, на об’єкті виникла пожежа, що була оперативно ліквідована рятувальниками. Постраждалих немає.

Служба зв’язків з громадськістю повітряного командування "Південь" повідомляє:

У ніч на 19 жовтня сили української Протиповітряної оборони збили у Миколаївській області 12 ворожих безпілотників-камікадзе типу "Shahed-136".

"Уночі, з 18 на 19 жовтня ворог атакував Миколаївщину безпілотниками-камікадзе типу "Shahed-136".

Одинадцять дронів збито силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування "Південь" та один воїнами Національної гвардії України", - йдеться у повідомленні.

Голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко повідомляє:

Ворог накрив вогнем Криворізький та Нікопольській райони Дніпропетровської області. Є серйозні руйнування.

"Росіяни усю ніч били по області з різної зброї…Накрили вогнем два райони - Криворізький та Нікопольський. У Криворізькому районі поцілили ракетами по енергетичній інфраструктурі. Серйозні руйнування", - написав він.

Без електрики залишилися міста та села в Апостолівській, Зеленодольській, Широківській та Софіївській громадах і один з районів Кривого Рогу. Знеструмлені насосні станції місцевих водоканалів. У цих же громадах перебої з водою.

Тривають відновлювальні роботи.

У Кривому Розі внаслідок ворожої атаки понівечений двоповерховий будинок. Попередньо, люди не постраждали. На місці працюють рятувальники та правоохоронці.

Нікопольський район російські окупаційні війська усю ніч обстрілювали з «Градів», «Ураганів» та важкої артилерії. Скерували на Марганецьку та Червоногригорівську громади до 60 снарядів.

Людей не зачепило. Пошкоджені житлові будинки.

У інших районах усю ніч кричали сирени, та минулося без атак і на цю хвилину спокійно.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW