Збиття 13 «шахідів» на Миколаївщині та удари по інфраструктурі на Запоріжжі та Дніпропетровщині: головне за ніч по регіонах



Розпочалася двісті тридцять восьма доба героїчного протистояння Української нації російському широкомасштабному вторгненню. Порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни, продовжує завдавати ударів по критичній інфраструктурі та помешканнях цивільного населення.

Редакція розкаже як минула ніч у найгарячіших точках України. 

Протягом доби противник завдав 10 ракетних та 18 авіаційних ударів, здійснив понад 76 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Ударів противника зазнали райони понад 10 населених пунктів. Серед них - Київ, Житомир, Харків, Дніпро, Кривий Ріг, Запоріжжя, Курахове Донецької області, Трихати Миколаївської області та Миколаїв. 

Для цього ворог використав крилаті, авіаційні та зенітні керовані ракети.

Крім того, окупанти використали 14 безпілотних літальних апаратів іранського виробництва “Shahed -136”, 10 з яких збили підрозділи Сил оборони.

Усю ніч накривали вогнем: російська армія гатила по Нікопольському та Криворізькому районах

Ворог усю ніч обстрілював Дніпропетровщину. У Криворізькому районі вдарив по енергетичній інфраструктурі ракетами. По Нікопольському району гатив з «Градів», «Ураганів» та ствольної артилерії. Про це повідомили в Головному управлінні ДСНС України у Дніпропетровській області. 

На об’єкті енергетичної інфраструктури у Криворізькому районі сильні руйнування. Ворожий обстріл залишив без світла міста та села в Апостолівській, Зеленодольській, Широківській та Софіївській громадах. Без електрики – один з районів Кривого Рогу. Є і перебої з водою, бо знеструмлені місцеві водоканали. Відновлювальні роботи тривають.

Через атаку агресора у Кривому Розі пошкоджений двоповерховий будинок. Понівечені дах та перекриття в квартирі. Там працюють рятувальники та правоохоронці. Люди цілі. 

У Нікопольському районі під ударом ворога – Марганецька та Червоногригорівська громади. За ніч ворог випустив по ним до 60 снарядів – з «Градів», «Ураганів», важкої артилерії. Минулося без постраждалих, проте побиті житлові будинки.

Ворог вдарив ракетами С-300 по Запорізькому району

Вчергове окупанти вдарили ракетами С-300 по об’єкту критичної інфраструктури в одному з селищ Запорізького району.

Про це повідомив голова ОВА Олександр Старух.

Окупанти атакували об’єкт критичної інфраструктури в одному з селищ Запорізького району. 

Там виникла пожежа, яку оперативно ліквідували рятувальники. Постраждалих немає.

На Сумщині загарбники вчинили артобстріл

У регіоні загарбники вчинили артобстріл Юнаківської громади. В результаті терористичного обстрілу пошкоджено амбулаторію і будинки. 

Світлинами руйнувань поділився голова ОВА Дмитро Живицький і прокоментував: "Терористи з росії цинічно та вкотре «пробили дно".

Так посеред дня росіяни прицільно обстріляли центр села. Близько 10 прильотів зі ствольної артилерії, біля магазинів, якраз в час, коли там людно. 

Зазначимо, раніше в ОП повідомили про двох загиблих і одного пораненого чоловіка у результаті обстрілу прикордоння України.

На Харківщині ворог не припиняє гатити по населеним пунктам регіону

Під ворожим вогнем опинилися Чугуївський, Харківський та Куп’янський райони – повідомляється про госпіталізацію двох людей.

На Луганщині тривають бойові дії 

Сили оборони уразили 16 районів зосередження озброєння та військової техніки, опорного пункту, а також вісім позицій зенітних ракетних комплексів противника. Тривають бойові дії.

На Донеччині не припинялися обстріли вздовж лінії фронту

Вночі та зранку окупанти обстріляли вздовж лінії фронту Авдіївку, Мар'їнку, Красногорівку, Бахмут – четверо загиблих і 12 поранених цивільних.

Атака дронів: унебі Миколаївщини збито 13 ворожих «Шахідів»

У небі Миколаївщини збито 13 ворожих БпЛА Shahed-136. Наліт на регіон відбувся вночі, з 18 на 19 жовтня, повідомив очільник міської ОВА Віталій Кім:

"13 з них було збито на території області. Так, 11 дронів збитосилами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування «Південь» та ще два – воїнами Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України".

На Херсонщині тривають запеклі бої за звільнення регіону

Захисники України відбили атаку ворожої ДРГ біля Нової Кам’янки, знищили два склади БК у Бериславському районі та у цьому ж районі збили російський штурмовик Су-25. Запеклі бої за звільнення регіону від російських загарбників тривають.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW