На Південнобузькому напрямку Сили оборони тримають зайняті позиції та ініціативу в веденні бойових дій, - ВІДЕО



Обстановка на Південнобузькому напрямку лишається напруженою та динамічною у розвитку. Сили оборони тримають зайняті позиції та ініціативу в веденні бойових дій. Противник продовжує активну оборону, віддаючи перевагу контрбатарейній боротьбі. Наносить вогневе ураження по наших позиціях із застосуванням авіації, реактивних систем залпового вогню, важкої артилерії та мінометів.

Про оперативну обстановку на півдні України станом на вечір 16 жовтня 2022 року повідомляє ОК "Південь".

Через надвелику активність особового складу окупаційних військ щодо звернень про здачу в полон генпоркуратура рф винесла рішення про блокування сайту українського проекту «Хочу жити». Але продовжують функціонувати інші чат-боти та телефонні лінії. Звернення продовжують надходити.

Продовжуючи техногенні провокації та психологічний терор мирного населення тилових регіонів, надвечір окупаційні війська знову вдарили реактивними системами залпового вогню по Марганецькій громад в Нікопольському районі. Масштаби пошкоджень уточнюються, попередньо, постраждалих нема.

Протягом бойового дня ворог 5 разів атакував вздовж всієї лінії фронту та по прилеглих населених пунктах штурмовиком та гелікоптерами.

Силами оборони по ворогу відпрацьовано 15 авіаційних ударів та 230 вогневих завдань по районах зосередження на той момент ще живої сили та техніки, по опорних пунктах та засобах протиповітряної оборони. 

Забезпечено втрати у кількості щонайменше 50-ти рашистів, двох танків, трьох крупнокаліберних гаубиць типу «Мста» та гармати типу «Гіацинт», самохідної артустановки, міномета, зенітно-ракетного комплексу «Тор», станції радіоелектронної боротьби, трьох одиниці авто-бронетехніки. Пошкоджено реактивну систему залпового вогню «Град» та три одиниці інженерної і броньованої техніки.

Решта результатів дорозвідується.

В Чорному морі тримається помірна штормова погода, вороже корабельне угруповання – без змін. 6 кораблів, серед яких 1 вдк, 2 надводних ракетоносії, споряджені 12-ма «Калібрами».

"Пам’ятайте про загрози і ризики: ракетна небезпека і атаки дронами лишаються актуальними. Прогулянки узбережжям також можуть бути небезпечними з огляду на ризик виносу штормовим морем мін.

На деокупованих територіях та в зонах активних бойових дій необхідно дотримуватися норм і обмежень, встановлених компетентними органами в рамках стабілізаційних заходів. Зважайте на наявність замінованих ділянок місцевості, наслідків обстрілів касетними снарядами та інших небезпек", - попереджають військові.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW