Удари по Запоріжжю та Київщині. Хроніка великої війни: 15 жовтня



Розпочалася двісті тридцять четверта доба героїчного протистояння Української нації російському широкомасштабному вторгненню.

Генеральний штаб ЗСУ

За минулу добу, окупанти завдали шість ракетних та тридцять авіаційних ударів, здійснили сорок вісім обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін. На інших напрямках противник здійснював обстріли:

на Сіверському напрямку – з реактивної артилерії, в районі населеного пункту Рожковичі Сумської області. Також окупанти проводили розвідку в районі населеного пункту Блешня Чернігівської області з використанням БпЛА, який вдалося збити;

на Слобожанському напрямку – з мінометів та ствольної артилерії, в районах населених пунктів Гатище, Вовчанські Хутори, Стариця та Дворічне;

на Краматорському напрямку – з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Верхньокам’янське, Вишневе, Греківка, Григорівка, Зарічне, Ковалівка, Макіївка, Надія, Нововодяне, Ольгівка, Першотравневе, Роздолівка, Табаївка, Терни та Ямполівка;

на Бахмутському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, по районах населених пунктів Білогорівка, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Опитне, Кліщіївка, Одрадівка, Зеленопілля, Курдюмівка, Майорськ та Нью-Йорк;

на Авдіївському напрямку – з танків та артилерії, в районах населених пунктів Кам’янка, Тоненьке, Авдіївка, Первомайське, Водяне, Опитне, Невельське, Мар’їнка та Красногорівка.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник наступальних дій не вів та продовжує інженерне обладнання оборонних рубежів та позицій. Обстріляв з мінометів, ствольної та реактивної артилерії понад двадцять районів населених пунктів. Серед них - Велика Новосілка, Времівка, Золота Нива, Вугледар, Павлівка, Микільське та Новоданилівка.

На Південнобузькому напрямку вогневого ураження зазнали райони понад тридцяти населених пунктів вздовж лінії зіткнення.

Ворог обстріляв Запоріжжя і Київщину

Внаслідок атаки БПЛА Shahed-136 в Запоріжжі постраждали об’єкти інфраструктури. Виникли пожежі, постраждалих немає. Про це повідомив керівник Запорізької ОВА Олександр Старух. Вранці окупант поцілив 10 ракетами в обласний центр. Низка об’єктів енергетичної та промислової інфраструктури зазнали руйнувань. Інформація щодо постраждалих уточнюється.

На Київщині окупанти завдали ракетного удару по одній із громад. Повідомив голова ОВА Олексій Кулеба. Пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури. Усі служби працюють, рятувальники на місці. Попередньо без жертв. Споживачів прость економити електроенергію з 17:00 до 23:00 та бути готовими до відключень світла.

Загальні бойові втрати противника з початку повномасштабного вторгнення

особового складу ‒ близько 64700 (+400) осіб ліквідовано,

танків ‒ 2524 (+3) од,

бойових броньованих машин ‒ 5179 (+7) од,

артилерійських систем – 1582 (+16) од,

РСЗВ – 365 (+3) од,

засоби ППО ‒ 186 (+0) од,

літаків – 268 (+0) од,

гелікоптерів – 242 (+2) од,

БПЛА оперативно-тактичного рівня – 1210 (+11),

крилаті ракети ‒ 316 (+0),

кораблі /катери ‒ 16 (+0) од,

автомобільної техніки та автоцистерн – 3951 (+7) од,

спеціальна техніка ‒ 142 (+0).

Національна поліція в Донецькій області

Окупанти здійснили 21 вогневу атаку. Поліцейські фіксують наслідки російських обстрілів в 11 населених пунктах Донеччини.

Постраждали міста Авдіївка, Красногорівка, Бахмут, Торецьк, смт Очеретине, села Дружба, Карлівка, Ласточкине, Максимільянівка, Соловйове, Хромове.

Ворог застосував РСЗВ «Град» та артилерію. Зруйновано та пошкоджено 30 цивільних об‘єктів, з них 26 – приватні будинки.

Сьогодні близько 7:30 російські війська вдарили по Костянтинівці, руйнувань зазнали господарчі споруди підприємства та колишня будівля профілакторію.

Крім того, зафіксовано ракетні удари по місту Красногорівка та селу Максимільянівка. Російські снаряди поцілили в оселі мешканців, є поранені.

Артилерію окупанти накрили Бахмут. Внаслідок влучання ворожих снарядів пошкоджено 17 приватних будинків, є загиблі та поранені.

Підписуйтеся на наші оновлення у Viber (новости Славянска)

Слідкуйте за нами в Instagram

Та телеграм: https://t.me/news6262

AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW