У Слов'янськ повертається газ? Що з опалювальним сезоном на Донеччині



У соціальних мережах з'явилось відео про появу газу у Слов'янську.

Слов'янськ і вся Донеччина живуть в очікуванні газу, на вулиці вже помітно холоднішає, попереду - зима.

Вчора у соціальних мережах опублікували відео та фото, на яких зображена увімкнена газова плита. Стверджується, що це один з районів Слов'янська:

Донецькоблгаз 12 жовтня повідомив, що розпочато поетапний пуск природного газу в розподільчі мережі та всім споживачам. Раніше мешканців, які залишаються у Слов'янську, закликали подавати заявки для відновлення газопостачання.

"Донецькоблгаз" зауважив, що після довготривалої відсутності природного газу у газорозподільчих системах відновити газопостачання одразу для всіх побутових споживачів Донецької області дуже важко. Відновлення буде здійснюватися поступово з виконанням всіх чинних норм діючого законодавства та Правил безпеки систем газопостачання.

В першу чергу, йде мова про підключення комунальних установ, магазинів, котелень та підприємств. В подальшому планується відновити газопостачання у приватний сектор, а лише потім багатоквартирні будинки.

Проте голова Слов'янської військової адміністрації Вадим Лях 11 жовтня заявляв, що подача тепла у багатоповерхівки Слов'янська сьогодні неможлива. Управління газового господарства дійсно проводить роботи з відновлення газопостачання у громаді, проте мова йде лише про приватний сектор.

Інформацію про наповнення газогону на Донеччині підтвердив 14 жовтня голова Донецької військової адміністрації Павло Кириленко. За його словами, та робота, яку проводили з липня місяця, буде результативною. До наступу низьких температур мають бути під'єднані об'єкти критичної інфраструктури. Приватний сектор будуть під'єднувати з урахуванням часу на проведення перевірок, що необхідні для безпеки.

"Ми чітко розуміємо: де, в якій громаді по лінії фронту розміщені люди. Перше, якщо брати по алгоритму - це, звичайно, евакуація, але жодна людина, яка лишається...навіть в тих надскладних умовах, ця людина повинна бути нагодована і зігріта"

Мешканці Слов'янська тим часом готуються до зими: закупають дрова, буржуйки, переселяються у приватні будинки з квартир. Також слов'янці у приватному секторі, які залишаються у місті, отримали запас паливних брикетів. На їх придбання з місцевого бюджету було виділено 5 мільйонів гривень.

На Харківщині теж відновлюють газопостачання. Станом на 13 жовтня фахівці "Харківгазу" вже підключили до енергоресурсу 1600 домівок.

Читайте також:

  •  Подача тепла у багатоповерхівки Слов'янька сьогодні неможлива - Лях
  • Як слов’янці готуються до зими у квартирах та приватних будинках
  • Дрова, обігрівачі, буржуйки - скільки коштують різні засоби опалення в умовах війни
Підписуйтеся на наші оновлення у Viber (новости Славянска)

Слідкуйте за нами в Instagram

Та телеграм: https://t.me/news6262



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW