Маск каже, що SpaceX не може фінансувати український інтернет на невизначений термін



Маск каже, що SpaceX не може фінансувати український інтернет на невизначений термін, фото-1

Президент Володимир Зеленський у відповідь опублікував власне опитування у Twitter, у якому запитав своїх підписників, чи вони віддають перевагу Ілону Маску, який підтримує Україну… чи Росію

Ілон Маск попередив, що його компанія SpaceX не може нескінченно нести витрати на високошвидкісний широкосмуговий доступ до Інтернету для України після попереднього обурення через його публічні коментарі про те, що уряд у Києві поступився територією в обмін на мир із Росією.

SpaceX «не просить відшкодувати минулі витрати» на послуги Starlink в Україні, заявив Маск у Twitter, але вона також не може забезпечити фінансову підтримку або відправити ще тисячі терміналів в Україну. Термінали Starlink, розгорнуті в Україні, використовують дані в 100 разів більше, ніж звичайні домогосподарства, додав Маск. 

Тиждень тому він написав у Twitter, що Starlink в Україні обійшовся SpaceX у 80 мільйонів доларів, що, ймовірно, перевищить 100 мільйонів до кінця року.

Михайло Федоров, міністр цифрової трансформації України, раніше заявляв, що країна отримує термінали Starlink безкоштовно, хоча він додав, що може бути інша домовленість між Маском і Агентством міжнародного розвитку США та європейськими організаціями, які надали більшість Starlinks для Україна. Термінали виявилися вкрай важливими для підтримки інфраструктури по всій Україні та для її військ на місцях проти російських військ.

У четвер CNN повідомила, що у вересні SpaceX попередила Пентагон , що більше не може частково фінансувати службу Starlink в Україні, якщо американські військові не нададуть десятки мільйонів доларів підтримки на місяць. Маск – найбагатша людина у світі.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW