Як у Києві працює громадський транспорт у воєнний час: вартість проїзду, способи оплати, графік роботи



Як і будь-яка столиця світу Києв має найбільше розмаїття громадського транспорту та розв’язок, а також зручну оплату проїзду. Щодо метро, то це найшвидший, практичний і зручний варіант для пересування містом. Міську електричку та швидкісний трамвай також можна віднести до зручного та практичного наземного столичного транспорту. От міський трамвай - це найстаріший громадський транспорт і, до того ж, один з найекологічніших. І, звичайно, список закривають тролейбуси та автобуси, також екологічний та зручний вид транспорту.

Як вони наразі функціонують у столиці у воєнний час, як сплатити за проїзд та скільки він коштує. Про все розповідаємо в нашому матеріалі.

Громадський транспорт Києва

Громадський транспорт Києва

Після початку пономасштабної війни на столичні маршрути виїжджає значно менше комунальних тролейбусів та автобусів, а також трамваїв. Влада говорить про скорочення пасажиропотоку. Проте, після деокупації регіону та з часом мешканців у Києві побільшало, що зумовило зріст попиту та збільшення кількості транспорту.

Статистика щодо громадського транспорту Києва, Вікна

Статистика щодо громадського транспорту Києва, Вікна

Наразі громадський транспорт повернувся до звичного "воєнного" графіка: метро працює до 22:00, а наземний транспорт – до 22:30.

Звертаємо увагу, що станції метрополітену зачиняються після відправлення останнього поїзда, - зазначили в КМДА й нагадали, де шукати графік руху поїздів метро.

Тож, як сьогодні фунціонує метро, які станції працюють, а які ні та як сплатти за проїзд і скільки він коштує?

На початку повномасштабної війни метрополітен в Києві працював виключно як укриття для громадян. Проте в міру того, як з кожним днем столиця поверталась до звичного життя, київська підземка теж змінила графік роботи.

Статистика щодо громадського транспорту Києва, Вікна

Статистика щодо громадського транспорту Києва, Вікна

Також з середини травня 2022 року проїзд у метро Києва став платним. Коштує один квиток так само 8 гривень.

Рух поїздів відновили до станції Лісова. При цьому підземні станції продовжуватимуть цілодобово приймати людей як укриття від можливих російських атак.

Громадський транспорт Києва

Громадський транспорт Києва

Рух поїздів здійснюється:

  • На червоній лінії: від Академмістечка до Лісової;
  • На синій лінії: від Героїв Дніпра до Теремків;
  • На зеленій лінії: від станції Сирець до Червоного хутора.

Працюють пересадні вузли "Золоті ворота" — "Театральна" та "Площа Льва Толстого" — Палац спорту". А от пересадочний вузол "Хрещатик""Майдан Незалежності" досі не працює. Потяги також не зупинятимуться на станціях "Майдан Незалежності" та "Хрещатик".

Метрополітен працює із 06:00 до 22:00.

Поїзди метро під час повітряної тривоги призупиняють рух наземною ділянкою на "червоній" лінії, а на "зеленій" не курсують через Південний міст.

Інтервал руху поїздів скорочено. На всіх лініях інтервал складає 4-5 хвилин у години пік, 6-8 хвилин в інший час.

Оплатити проїзд громадяни можуть за допомогою банківських карток та платіжних пристроїв з технологією безконтактної оплати PayPass або транспортної картки. Її можна поповнити в мобільному додатку "Київ Цифровий".

Як курсують тролейбуси, автобуси та трамваї та як сплатти за проїзд і скільки він коштує?

Тролейбусів та автобусів у столиці значно побільшало. Аналогічна ситуація і з трамваями. Нещодавно ми писали про те, що з 10 жовтня у Києві частіше ходитиме транспорт, оскільки на маршрути випустять додаткові автобуси, тролейбуси та трамваї. Крім того, завдяки підтримці іноземних країн, столиця отримали біля 30 сучасних низькопідлогові транспортні засоби.

Громадський транспорт Києва

Громадський транспорт Києва

Як ми вже писали, наземний транспорт у столиці курсує до 22:30.

Ціна проїзду залишилась незмінною - 8 гривень. Проте, в оплаті проїзду у наземному громадському транспорті сталися приємні зміни. Тепер кияни та гості столиці зможуть оплатити проїзд банківською карткою, що, звичайно, дуже зручно для тих, хто немає транспортної картки.

Громадський транспорт Києва

Громадський транспорт Києва

А тепер розповімо про Київську міську кільцеву електричку - це зручний і практичний наземний транспорт. Закільцований маршрут проходить через Харківський масив, Дарницю, Троєщину, Святошинський район, Жуляни, Солом’янський район і Видубичі. Розклад електрички потрібно уточнювати. Купити квиток ви зможете у касі перед входом, а також в чат-боті "Укрзалізниці". Квиток на електричку наразі обійдеться в 15 гривень за одну поїздку.

Як у Києві працює громадський транспорт у воєнний час: вартість проїзду, способи оплати, графік роботи, фото-7

З актуальним графіком руху міського транспорту можна ознайомитись в додатку "Київ цифровий" або на сайті "Київпастранс". Крім того, на сайті КМДА у розділі Міський транспорт, ви можете знайти ще більше корисної інормації щодо курсування громадського транспорту у столиці.

Раніше ми писали про те, що в Україні, зокрема, й в Києві від 7 жовтня забороняється аакустичне насильство у пасажирському транспорті.

Крім того, розповідали, що в Києві не будуть будувати бетонні сховища біля зупинок, в яких можна було б сховатися під час повітряної тривоги. Про це на брифінгу 11 жовтня повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW