У Покровську газовики підключать до газопостачання комунальні підприємства: підключили газ у багатоповерхівках не зможуть



Відновлення газопостачання в селах та селищах Донеччини можливо там, де зараз не йдуть бойові дії. Тому Бахмут і Торецьк до переліку "на подачу газу" поки що не входять, розповів голова правління АТ "Донецькоблгаз" Вадим Батій повідомляє Суспільне. 

Компанія отримує тисячі заявок, з різних куточків України та з-за кордону: люди хочуть повертатись до дому і просять ввімкнути газ.

"Тільки 5 тисяч заявок за ніч. І з Італії, і з Києва, і з заходу України нам пишуть. Тому що люди планують повертатись. Надіються, що далі фронт посунеться від нас", — розповів Вадим Батій.

За його словами, систему газопостачання вже обстежили і перевірили в Черкаській громаді та в Райгородку. На черзі — Миколаївська.

"Такого ще не було, щоб уся область була без газу. Своїми силами швидко відновити систему складно, ми звернулися за допомогою до колег з інших регіонів, але поки позитивної відповіді не отримали. Втім робитимемо все від нас залежне у максимально стислі строки", — сказав Вадим Батій.

За його словами, не скрізь буде змога відновити газопостачання. Наприклад, Лиман, де подати газ цієї зими, скоріше за все, не вдасться: газові мережі надто зруйновані, а територія замінована.

У Краматорську, Слов’янську, Костянтинівці, Покровську газовики підключать до газопостачання комунальні підприємства, а потім приватні будинки, зазначив Батій. Підключили газ у багатоповерхівках не зможуть.

"А багатоповерхівки там, де немає обліку і де немає зараз людей, ми поки що не будемо запускать взагалі. Ми перекриваємо стояки. Тому що для того, щоб запустить один стояк, треба попасти в кожну квартиру, перевірити обладнання і зробити продувку, щоб не було кисню в газовій трубі. Якби можна було кожну окрему квартиру перекрить, тоді б вибірково підключали квартири. А так, поки що на це немає можливості", — пояснив Вадим Батій.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW