У Львові медики врятували руку 17-річному хлопцю з численними нетиповими переломами



Хлопець потрапив у лікарню Львова зі зміщенням кістки кисті на правій руці та численними нетиповими переломами. 

13 жовтня у пресслужбі Львівської міськради повідомили, що травматологи лікарні святого Миколая Першого медичного об'єднання Львова врятували руку 17-річного хлопця. 

Хлопець потрапив у лікарню зі зміщенням кістки кисті на правій руці та численними нетиповими переломами. 

"Того дня Ігор допомагав батькам по господарству. Один необачний рух – і він випав з воза, а колесо переїхало йому руку та травмувало кисть. Хлопець отримав переломи та вивихи кількох п'ясних кісток та переломи з відкритими рвано-різаними ранами в ділянці першого та другого пальця. Юнак міг втратити чутливість і здатність рухати кінцівкою, тому його невідкладно забрали до операційної.

Пацієнтові провели фасціотомію – розрізали сполучну тканину, аби зняти тиск у кінцівці, та зібрали всі кісточки кисті докупи. Кістки пальців травматологи зафіксували чотирма спицями Кіршнера, які пацієнт носить вже близько місяця.

Якби втручання не провели вчасно, набряк м’яких тканин кисті міг наростати та притискати нерви. Як наслідок – пальці втратили б чутливість і хлопець перестав би ними рухати", - йдеться у повідомленні. 

Зараз пацієнт проходить реабілітацію, вже може рухати пальцями та навіть самою кистю. Він не втрачає оптимізму та готується повернутися до навчання, адже хоче стати інженером-архітектором. Медики очікують, що рухова функція руки відновиться повністю. 

Читайте також: "Ми входимо в режим надзвичайної ситуації": мер Львова звернувся до жителів, - ВІДЕО

Фото на головній: пресслужби Львівської міськради



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW