"Теплий одяг, свічки, ліхтарики": прем'єр-міністр закликав підготуватись до складного опалювального сезону



Сьогодні, 12 жовтня, під час засідання уряду, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль закликав українців підготуватися до важкої зими.

Про це розповідає ТСН.ua.

"Не будемо прикрашати дійсність — ця зима буде важкою. Тому ще раз закликаємо всіх ретельно готуватися до зими. Бажано, аби в кожної родини був запас необхідних базових речей: теплий одяг, свічки, ліхтарики, батарейки. Це важливо підготувати на випадок, якщо внаслідок масованих ракетних обстрілів зникне світло чи тепло", - сказав він

За словами прем'єра, центральна та місцева влада накопичили достатню кількість енергоресурсів, підготували мережі, закупили додаткове обладнання, забезпечують ремонти пошкодженої інфраструктури.

"Зараз готовність до опалювального сезону по країні – понад 90%. Підготовлені також спеціальні пункти обігріву для населення, розроблено плани евакуації на випадок неможливості швидкого відновлення критичної інфраструктури", – розповів прем’єр.

Внаслідок ракетних обстрілів Росії за останні три дні було пошкоджено 28 об'єктів критичної інфраструктури.

Водночас він вкотре закликав, попри достатню кількість енергоресурсів для проходження цієї осені та зими, максимально їх економити.

"Сьогодні я ще раз хочу звернутися до всіх українців із проханням зменшити споживання електроенергії у вечірні години. З метою уникнення планових відключень ми маємо досягти свідомого зменшення споживання електроенергії від 17 до 22 години загалом по Україні на 25%. Тому звертаємося до бізнесу з проханням долучитися до свідомого споживання й у зазначений період вимикати зовнішню світлову електрорекламу та інші енерговитратні прилади. Такий відповідальний підхід дозволяє нам мінімізувати застосування графіків відключення", - наголосив прем'єр.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW