Від бухгалтерки до начальниці «управління» - в Лимані затримали зрадницю



За даними слідства, у серпні 2022 року, в період тимчасової окупації міста збройними силами рф, колишня бухгалтерка Управління соціального захисту населення Лиманської міської ради добровільно перейшла на бік ворога та обійняла псевдопосаду начальниці «управління праці та соціального захисту населення адміністрації м. Красний Лиман днр».

Перебуваючи на фейковій посаді, підозрювана зареєструвала управління у «федеральній податковій службі», «республіканському банку», «республіканському казначействі» і «фонді соціального страхування» самопроголошеної «днр» та надалі активно співпрацювала з окупаційною владою захопленого загарбниками міста.

Зокрема «начальниця» здійснювала прийом місцевих мешканців для оформлення їм так званої соціальної допомоги від рф та «днр», обирала працівників на вакантні «посади» та брала участь у нарадах так званого голови адміністрації міста.

5 жовтня 2022 року жінку затримали та за клопотанням прокуратури суд обрав їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури мешканці м. Лимана повідомлено про підозру у добровільному зайнятті посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора, тобто у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої. Відділ інформаційної політики Донецької обласної прокуратури



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW