В Україні хочуть звільнити від мобілізації ще одну категорію чоловіків: подробиці законопроекту



Мобілізація в Україні продовжується. Незабаром до переліку тих категорій чоловіків, які можуть отримати відстрочку, можуть увійти педагогічні працівники закладів дошкільної та позашкільної освіти. Законопроект із відповідною вимогою вже зареєстровано у Верховній Раді.

В Україні хочуть звільнити від мобілізації ще одну категорію чоловіків: подробиці законопроекту - today.ua

В Україні хочуть звільнити від мобілізації ще одну категорію чоловіків: подробиці законопроекту - today.ua

Згідно з документом, депутати просять внести зміни до статті 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", та надати право відстрочення від служби педагогічним працівникам, які працюють в установах дошкільної та позашкільної освіти за основним місцем роботи не менше ніж на 0,75 ставки.

На сьогоднішній день звільнено від мобілізації педагогічних працівників, які працюють в установах вищої, професійної, професійної та загальної середньої освіти. Автори законопроекту вважають, що ненадання права на відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації педагогічним працівникам закладів дошкільної та позашкільної освіти є дискримінацією.

Чоловіки і так у меншості серед вихователів дитячих садків (10%), тому питання збереження їх на посадах педагогічних працівників в закладах дошкільної та позашкільної освіти нардепи вважають актуальним, адже "за існуючого нерівного балансу двох статей серед освітян складно забезпечити гармонійний розвиток дітей".

Як відомо, під мобілізацію також не підпадають студенти очної форми коледжів та вузів, асистенти-стажери, аспіранти та докторанти, які навчаються на денній чи дуальній формах здобуття освіти.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW