У Полтаві більшість депутатів не прийшли на сесію міської ради і не подолали "вето" Олександра Мамая на рішення про розпуск виконкому та звільнення заступника з питань ЖКГ



10-го жовтня у Полтавській міській раді мала відбутися вісімнадцята позачергова сесія. Нагадаємо, на попередньому позачерговому засіданні депутати проголосували за звільнення заступника міського голови Євгена Рички та розпуск виконавчого комітету.

Міський голова Олександр Мамай скористався своїм правом і наклав «вето» на ці рішення. А сьогодні на 10:00 скликав засідання сесії, під час якої депутати могли б подолати це «вето». Для цього потрібно було зібрати голоси 2/3 представників депутатського корпусу. О десятій ранку сесія не відбулася через повітряну тривогу та ракетні удари по території країни. А о 14:00 на засідання прийшли лише дев’ять депутатів та міський голова.

-О 10:00 зібралися 4 депутати. Ми перенесли засідання на 14:00, про що повідомили депутатів та ЗМІ. На сесію прибули 9 депутатів із 42. Відсутність окремих депутатів пояснюється поважними причинами. Які причини – вони самі вам розкажуть. Сесія ради не є повноважною. Позачергову вісімнадцяту сесію міської ради оголошувати не буду, тому що вона не є повноважною. Я виконав свій обов’язок по закону! – пояснив міський голова.

Після цього Олександр Мамай у холі ради поспілкувався із представниками ЗМІ. Спочатку – розповів про сесію, яка сьогодні так і не відбулася.

-У мене було п’ять днів на те, щоб прийняти рішення і видати розпорядження про зупинення рішення сесії. І після того, як я видав розпорядження – 14 днів для проведення позачергової сесії, щоб це розпорядження могли скасувати 2/3 голосів. Чому депутати сьогодні не з’явилися – у вас у кожного є відповідь. 

-Як оцінюєте роботу виконкому і пана Рички?

-Пан Ричка працює у штатному режимі і, на мій погляд, працює на своєму місці. Депутати включили політику більше, ніж професійні якості заступника міського голови. Сьогодні для того, щоб змінити заступника з питань ЖКГ, потрібно провести консультації із керівниками фракцій щодо кандидатури наступника. Тому що звільнити – це одне, а працювати із ним міському голові – це інше. Чому депутати прийняли таке рішення – розпустити виконком і звільнити заступника міського голови із житлово-комунального господарства? На мій погляд, вони аргументацію не надали. Аргументація була лише політична: чим гірше зробити для міського голови і територіальної громади, тим краще. Що стосується аргументації з моєї сторони, сьогодні я хотів депутатському корпусу надати цю аргументацію. Вони прийшли б на сесію, задали б мені питання – я кожному би відповів, розказав би свою аргументацію і вони прийняли би рішення – чи здолати моє «вето» чи не здолати. Так, як вони не прийшли, нікому розказувати, немає кворуму. Я виконав свій обов’язок.

Також Олександр Мамай заявив про намір провести консультації із головами фракцій та провести сесію із розглядом нагальних для життя міста питань.

- Дай Бог, завтра-післязавтра буде більш-менш нормальна ситуація в місті та країні, я буду спілкуватися з усіма без виключення головами фракцій. Будемо пробувати вирішити цю ситуацію мирним шляхом. Думаю, до кінця тижня зберемо погоджувальну раду у мене в кабінеті, запрошу всіх голів фракцій - - без виключення. І спробуємо все ж таки домовитися і провести чергову сесію із тим порядком денним, який зараз турбує усю нашу громаду, - зазначив Олександр Мамай.

Щоб оперативно стежити  за перевіреними новинами підписуйтеся на наш Telegram



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW