В Україні взимку можуть початися віялові відключення: причини



Україна створила хороший запас вугілля на зиму. Проте вся інфраструктура країни перебуває під постійними ракетними обстрілами, що може негативно позначитися на опалювальному сезоні.

Про можливі віялові відключення і майбутній опалювальний сезон розповів Юрій Корольчук - експерт Інституту енергетичних стратегій.

Що буде з електрикою

За його даними, навіть якщо в України не буде ЗАЕС, за електроенергію можна не переживати. Зиму можна пройти і без неї. Коли енергоблоки працюють, то запасів вугілля вистачить. А ось якщо зупиняться один або два блоки - буде нестача до 2000 мегават.

Тоді, найімовірніше, будуть віялові відключення. Я не думаю, що буде проблемою пережити 5 або 8 годин без електрики, - вважає Корольчук.

Чи вистачить Україні газу

Має в Україні вистачити і газу, який ми самі видобуваємо. З початку повномасштабної війни рівень скоротився, але його має вистачати.

Видобували 20, будемо 18 мільярдів кубометрів. Це невелике падіння в умовах війни. Закачаємо до початку сезону в сховища приблизно 14,5 мільярда, а планували 15. Вистачить і 12 мільярдів кубометрів, - підсумував експерт.

Читайте також: В Україні вирішили долю цін на ліки: що тепер чекати.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW