Газовий шантаж рф у дії



Європа ще до 70-років повністю забезпечувала себе газом і споживала не більше 40 млрд м3 на рік.

Проте з часом попит на газ із розвитком виробництва збільшувався, а власні родовища виснажувались, тому треба було шукати альтернативу. Перші поставки газу з СРСР почались з 1974 року в Італію, далі контракти підписувались і з іншими країнами: Болгарією, Угорщиною, Фінляндією та Францією та ін. Німеччина ж підписує угоду з Радянським Союзом за схемою "труби в обмін на газ". Газ із Сибіру все глибше проникав у Європу, все більше країн "підсідали" на дешевий газ. 

З початку повномасштабної війни в Україні країни ЄС засудили дії кремля, а рф, у свою чергу, використовує "Газпром" основною палицею в енергетичній війні. Сьогодні ми постали перед однією з найбільших енергетичних криз. Росія поступово скорочує постачання газу до Європи, пояснюючи це “плановою профілактикою”, а країни шукають виходи із ситуації, аби не залежати від ресурсу, який ймовірно буде скорочуватись ще більше. Таким чином Кремль використовує газ для тиску на Європу, враховуючи, що попереду зима.

Нещодавно зняли лякаючий ролик про те, як Європа взимку замерзне без російського газу. У росЗМІ писали, що ролик випустила компанія "Газпром".

За сюжетом, "Газпром" відключає подачу газу до Євросоюзу. Так, у відео показують європейські міста, кадри засніженого міста та річки. 

У свою чергу, країни Європи намагаються знайти альтернативні джерела постачання. Єврокомісар з економічних питань Паоло Джентілоні зазначив, що європейці готові до різних варіантів та "не бояться рішень путіна".

Відмовитись повністю від російського газу ЄС не вийде у найближчі кілька років. Нестачу ресурсів відчуватимуть ще щонайменше три роки. Для уникнення кризи країни вже вживають відповідні заходи. Так, у Німеччині компаніям будуть платити за те, щоб вони добровільно скоротили споживання газу. Також для пом’якшення кризи у ЄС планують збільшити альтернативну пропозицію енергії. Такі країни, як Німеччина, Італія, Нідерланди та Австрія готуються використовувати вугілля на електростанціях, а Греція планує збільшити видобуток вугілля протягом найближчих двох років і перевести кілька газових станцій на дизпаливо. 

У ніч на 26 вересня стався витік на одній із ниток магістралі "Північний потік -2", а також з обох ниток "Північного потоку -1". У компанії Nord Stream заявили, що ушкодження є «безпрецедентним» і неможливо сказати, коли потоки можуть технічно відновитися. 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW