Черкаські рятувальники вперше випробували комплекс для знезараження населення



Про це розповідає Суспільне.

Комплекс для знезараження населення отримали від шотландських партнерів. В Україні таких всього три – у Черкасах, Києві та Полтаві. Однак споруда мобільна, тож її можна облаштувати у будь-якому місті.

За словами начальника хіміко-радіологічної лабораторії Сергія Тоцького, хімічний комплекс складається із трьох частин. У ньому рятувальники допомагають людині зняти забруднений одяг, далі його обробляють від шкідливих елементів, потім перевіряють якість очищення.

На думку Сергія Тоцького, якщо надати допомогу в перші хвилини хімічної небезпеки, то шанси на порятунок максимальні.

– Всю необхідну речовину, яка потрапила на постраждалого або на населення, потрібно змивати і проводити обробку, щоб зменшити вплив даної речовини на організм людини, – зауважив Сергій Тоцький.

Зі слів начальника Головного управління держслужби з надзвичайних ситуацій в області Андрія Даника, нині треба бути готовим до будь-яких сценаріїв.

– Враховуючи нові реалії, які ми маємо, то дійсно існує загроза як і хімічної, так і радіаційної можливих аварій, але разом з тим черкаські рятувальники постійно покращують матеріально-технічне забезпечення. Даний комплекс доречний як і у військовий, так і мирний час для захисту черкащан, – зазначив начальник ГУ ДСНС.

Джерело: Вісімнадцять три нулі



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW