рашисти намагалися наступати на звільнених територіях Херсонщини, проте понесли втрати та відступили



Двічі протягом минулого дня прашисти намагалися наступати мотострілецьким взводом за підтримки танка в районі Давидова Броду і Малої Олександрівки на Херсонщині. Внаслідок стрілецького бою та вогню артилерії, окупанти понесли втрати та вимушено відійшли. 

Як повідомляє Оперативне командування "Південь", російські окупанти продовжують оборонні дії з метою утримання захоплених територій у Херсонській та Миколаївській областях та недопущення розвитку наступу українських підрозділів.

Продовжують наносити вогневе ураження і по позиціях ЗСУ, і по територіальних громадах вздовж лінії зіткнення, і по тилових районах з мирними жителями. Триває психологічний, вогневий та техногенний терор: ворог тримає в напрузі населення України багатоваріантністю загроз.

Відчуваючи витискання Силами оборони із займаних позицій, рашисти створюють нові, визнаючи провал оборони на кількох ділянках. Новий рубіж оборони облаштовується у вигляді траншей та радіолокаціонного захисту в районі Берислав — Нова Каховка.

Активність ворожої повітряної розвідки корегується українськими підрозділами протиповітряної оборони. Черговий летючий шпигун "Орлан-10" був влучно знищений в районі селища Червоне на Бериславщині.

Протягом бойового дня ворог наніс 2 авіаційні удари по наших позиціях в районі щойно звільнених територій. Без втрат.

Пізно увечері, окупаційні війська атакували трьома дронами-камікадзе "Shahed-136" Одещину та Миколаївщину. Всі три крилаті самогубці було збито силами та засобами протиповітряної оборони.

Нашою авіацією нанесено 15 авіаційних ударів, а ракетно-артилерійськими підрозділами виконано понад 360 вогневих завдань по засобах ППО противника, по трьох районах зосередження ворожих сил і техніки, а також по опорному пункту в Бериславському районі.

Підтверджені втрати противника зафіксовано на рівні: 110 рашистів, 6 танків, 8 крупнокаліберних гаубиць "Мста-Б" і "Мста-С", реактивна система залпового вогню "Град" 2 пускові установки ЗРК С-300, 9 одиниць авто-бронетехніки, мінометний комплекс "Сані", самохідна артилерійсько-мінометна установка "Нона-С". Ще 9 одиниць ворожої техніки, зокрема – танк, авто-бронетехніка та артилерійське озброєння, суттєво пошкоджено.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW