Львів'ян просять приносити старий одяг з натуральних тканин для пошиття екоторб: подробиці



Організували пошиття етокоторбин із вторинного текстилю громадська ініціатива "Платформа усвідомленого споживання" та продовольчий банк "Тарілка". 

Станом на 7 жовтня у Львові громадська ініціатива "Платформа усвідомленого споживання" та перший продовольчий банк в Україні "Тарілка" запускають соціальне підприємство і шитимуть етокоторбинки із вторинного текстилю. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міськради. 

"Кожен новий метр тканини – це витрачені кіловати електроенергії, сотні літрів води для поливу та фарбування, забрудений пестицидами ґрунт, викиди вуглекислого газу та людська праця. Багато людей віднесли свої запаси тканин для виготовлення маскувальних сіток, але ми все одно оголосили збір, бо є багато тканин яскравих кольорів чи з принтами, які можуть послужити для нашої справи,"  - розповіла засновниця "Платформи усвідомленого споживання" Ірина Сальник.

Жителів просять приносити у пункти збору тканини зі застарілим дизайном. Зокрема, це можуть бути спідниці, простирадла, гардини чи готові екоторби. Одяг з натуральних тканин можна залишити у пунктах збору:

  • крамниця "Гола Гречка" (вул. Каліча Гора, 6), щоденно 11:00 - 20:00;
  • офіс "Платформи усвідомленого споживання" (вул. Філатова, 7), середа 18:00 - 20:00 та субота 14:00 - 17:00;
  • простір речей (вул. Винниченка, 26), вівторок- четвер 16:00 - 19:00;
  • ГО "Тарілка" (вул. Кульпарківська, 158 (вхід з вул. Вітряної), щоденно, крім неділі, о 15:00-19:00;

Читайте також: Як минула доба у Львові та області: головне станом на ранок 7 жовтня

Фото на головній: пресслужби Львівської міськради



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW