Ворог веде оборонні дії з метою утримання захоплених територій у Херсонській та Миколаївській областях, - ОК "Південь"



Обстановка в зоні відповідальності на Південнобузькому напрямку стабільно напружена, але під контролем Сил оборони. Підрозділи Сил оборони закріплюються та проводять стабілізаційні заходи у звільнених від рашистських окупантів населених пунктах, продовжуючи активні дії на кількох напрямках.

Про оперативну обстановку на півдні України станом на 15:00 5 жовтня 2022 повідомляє ОК "Південь".

Повідомляється, що ворог веде оборонні дії з метою утримання захоплених територій у Херсонській та Миколаївській областях, намагаючись не допустити розвитку наступу наших підрозділів. Продовжує наносити вогневе ураження по позиціях наших військ та тилових регіонах із застосуванням реактивних систем залпового вогню, важкої артилерії, мінометів та ударних безпілотників. Водночас, активно здійснює повітряну розвідку, зокрема, в Баштанському і Бериславському районах.

Серед ночі російські окупаційні війська атакували дронами-камікадзе "Shahed-136" Миколаївщину. Шість дронів знищено силами та засобами протиповітряної оборони.

Протягом ночі рашисти знов обстрілювали Нікопольський район. Реактивними системами залпового вогню та важкою артилерією 152-го калібру у Червоногригорівській громаді зруйновано 2 та пошкоджено зо два десятки житлових будинків, два ліцеї, церкву, крамницю, газогін та лінії електропередач. В самому райцентрі понівечено бази відпочинку. У Марганецькій громаді масштаби руйнувань з'ясовуються. Постраждалих та загиблих немає.

Ракетно-артилерійські підрозділи Сил оборони протягом ночі виконали понад 190 вогневих завдань по позиціях ворога та районах зосередження живої сили та техніки.

Авіацією наших повітряних сил нанесено 2 удари по пунктах розгортання ворожих зенітно-ракетних комплексів в Каховському районі.

Підтверджено ліквідацію 11 рашистів, міномету 120 калібру в Бериславському районі Херсонщини та безпілотного розвідника типу «Орлан-10» на Миколаївщині. Опівдні нашими зенітниками збитий ще один «Орлан-10» на підльоті з моря до Очакова.

Поблизу узбережжя Криму у Чорному морі маневрує 9 ворожих кораблів та катерів. У готовності до застосування ракетного озброєння перебуває 5 носіїв крилатих ракет типу “Калибр”, 2 з яких - підводні. Сумарний ракетний потенціал - 32 одиниці.

Силами угруповання різнорідних сил в рамках міжнародних зобов’язань здійснюється забезпечення безпеки функціонування зернових коридорів. Вантажні операції та формування караванів відбувається згідно із графіком.

Водночас, загроза ракетної небезпеки та атаки ворожих ударних дронів залишається актуальною, прогнозована і активізація обстрілів прифронтових та нещодавно звільнених громад.

"Не нехтуйте власною безпекою, дослухайтесь до сигналів повітряної тривоги, дійте чітко й оперативно. Нагадаємо, що при наближенні дрона-камікадзе, як правило в повітрі чутно роботу його двигуна, звук схожий на роботу двигуна мопеда чи бензопіли. Варто оцінити обстановку навколо, триматися осторонь адміністративних будівель, стратегічних та військових об’єктів, будівель, оздоблених великою кількістю скла та декоративних елементів. Знайдіть укриття, де перечекати.

Зберігайте емоційну рівновагу й зосередженість, не наражайте себе на зайву небезпеку, не бентежте фейковими повідомленнями. Довіряйте силам оборони і достовірним джерелам інформації", - йдеться у повідомленні.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW