Полтавська міська рада проголосувала за розпуск виконкому та звільнення заступника із питань ЖКГ, але рішення іще може заветувати Олександр Мамай



5-го жовтня у Полтавській міській раді відбувається засідання позачергової сімнадцятої сесії. Першими у порядку денному стоять політичні питання, на розгляді яких наполягали депутати від опозиції – про розпуск виконавчого комітету та звільнення заступника міського голови Євгена Рички.

У виступах депутати зазначають, що серед членів виконкому є представники забороненої в Україні партії ОПЗЖ. Так само за квотою ОПЗЖ був призначений заступник міського голови із питань діяльності виконавчих органів Євген Ричка. Депутати вимагають розпустити виконком та звільнити заступника.

У відповідь міський голова Олександр Мамай говорить, що Євген Ричка не є представником жодної політичної партії. Також зазначає, що перед звільненням заступника потрібно запропонувати кандидатуру на його місце.

-Кого ви бачите на місці Рички? Назвіть мені! – пропонує міський голова депутатам. У відповідь хтось із них згадує Андрія Ляміна.

-Ляміна? Так він вже тут працював. Ви ж його звільнили – і з посади заступника по ЖКГ, і з першого заступника! – нагадує Олександр Мамай.

Після тривалого обговорення та дискусій присутні переходять до голосування. За його результатами за розпуск виконкому голосують 23 присутніх депутати. Така ж кількість депутатів голосують за звільнення Євгена Рички.

Після цього депутати проголосували за ще декілька питань порядку денного, проте не на всі вистачило голосів.

- Відсутність єдності в опозиції сприяє розхитуванню ситуації в місті і блокуванню роботи міської ради. Я, як міський голова не можу винести на розгляд сесії важливі процедурні та земельні питання, оскільки опозиція їх або блокує, або, через відсутність єдності, не може визначитися, що з ними робити. У зв'язку з цим робота міста фактично паралізована, а опозиційні депутати намагаються її ще більше паралізувати, виносячи на розгляд сесії питання про розпуск виконкому і звільнення заступника Євгена Рички. Хоча кандидатуру на цю посаду вони запропонувати не можуть, знову ж таки, через відсутність єдності. Кожна політична сила тягне ковдру на себе. І депутатів з "Рідного міста", Європейської солідарності" та "Слуги народу" не особливо хвилює, що місто може піти в зимовий період без профільного заступника з питань ЖКГ, - прокоментував сьогоднішнє засідання міський голова Олександр Мамай.

Після завершення сесії Олександр Мамай нагадав журналістам, що має право накласти на рішення «вето».

Чи робитиме це – вирішуватиме впродовж найближчих п'яти днів – за цей час проконсультується із головами фракцій та депутатами, які не голосували під час сьогоднішньої сесії.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW