Назавжди в строю: поліцейський Олексій Христенок загинув під час оборони Чернігова



Мужній захисник, професіонал, люблячий чоловік і батько – таким Олексій назавжди залишиться в пам’яті всіх, хто його знав.

Олексій Христенок загинув 28 лютого під час обстрілу російською армією. Правоохоронцю було всього 36 років, повідомляє Сектор комунікації поліції Чернігівської області.

Назавжди в строю: поліцейський Олексій Христенок загинув під час оборони Чернігова, фото-1

Старший сержант поліції працював поліцейським-водієм в Управлінні карного розшуку ГУНП в Чернігівській області. Він присвятив службі в органах внутрішніх справ майже 17 років свого життя.

«Працьовитий, добросовісний, відданий своїй службі. На Олексія завжди можна було покластися в будь-якій ситуації. Ми знали: він ніколи не підведе і завжди радий підставити плече допомоги. Небезпечні виклики, виїзди, затримання - Олексій завжди був на висоті та дуже відповідально ставився до поставлених задач», - говорить начальник Управління карного розшуку поліції Чернігівщини Дмитро Зубок.

«24 лютого ми з чоловіком прокинулися близько 5-ї ранку від звістки про те, що почалася війна. Олексій одразу ж поїхав на роботу, аби стати на захист рідної землі. До 28 лютого чоловік увесь час ніс службу і гідно виконував свої службові обов’язки. Олексій дуже любив свою роботу, працював у карному розшуку, тому більшість часу проводив там», - розповідає дружина загиблого поліцейського Дарина Христенок.

З початку ворожого вторгнення Олексій разом з колегами-оперативниками відпрацьовував околиці Чернігова та населені пункти Чернігівського району, аби протидіяти проникненню диверсійно-розвідувальних груп ворога.

1 березня Олексій Христенок прибув до приміського села Киїнка, де вже знаходились військові ЗСУ, поліцейські та бійці тероборони, які готувалися відбити прорив російських військ у цьому напрямку. Близько 12-ї дня ворог здійснив масований обстріл із реактивних систем залпового вогню. Внаслідок обстрілу загинули Олексій Христенок та ще троє поліцейських-спецпризначенців.

Указом президента України Олексій Христенок нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Назавжди в строю: поліцейський Олексій Христенок загинув під час оборони Чернігова, фото-2

«Ми його ніколи не забудемо»! - каже Дарина. – «Для нашої дитини й для мене Олексій навіки Герой!»

Світла і вічна пам’ять полеглому захиснику України!



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW