НАБУ і САП повідомили про підозру меру Білої Церкви



Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру чинному міському голові одного з населених пунктів Київської області у завданні 8,7 млн грн збитків територіальній громаді.

Про це повідомляє прес-служба САП.

За інформацією «Слово і діло» з власних джерел, йдеться саме про мера Білої Церкви Геннадія Дикого.

«23 вересня 2022 року за дорученням керівника САП прокурором повідомлено про підозру у завданні понад 8,7 млн грн збитків територіальній громаді чинному міському голові одного з населених пунктів Київської області. Також САП та НАБУ повідомлено про підозру двом його спільникам», – інформує прокуратура.

У ході досудового розслідування встановлено, що у 2018 році співвласник недобудови запропонував міському голові придбати вищезгадану нерухомість для потреб міста за 24 млн грн. Попри те, що ціна суттєво перевищувала реальну вартість, очільник міста погодився на пропозицію.

Задля приховання значної переплати співвласник приміщення забезпечив підроблення звіту про оцінку майна. Мер Білої Церкви своєю чергою, використовуючи своє службове становище, забезпечив розгляд та голосування за ухвалення рішення про надання дозволу на придбання приміщення депутатами міськради. Експертизою підтверджено збитки на суму понад 8,73 млн грн.

«Дії міського голови кваліфіковано за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 та ч.4. ст. 358 Кримінального кодексу України. Власнику недобудови інкриміновано ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 364, ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України. Оцінювачу - ч. 2 ст. 358 КК України. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. Оскільки місце перебування співвласника недобудови невідоме, про підозру йому повідомили заочно», – додали в САП.

Власниками недобудови були Павло Ходаківський і Наталія Сокирко, а вартість майна встановлював оцінювач ТОВ «Укрекспертиза-центр».

Джерело



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW