Нашою авіацією нанесено 7 ударів по засобах протиповітряної оборони та районах зосередження сил та засобів ворога, - ВІДЕО



Обстановка на Південнобузькому напрямку досить складна та напружена, але контрольована. Ворог продовжує виконувати завдання з організації оборони та утримання захоплених територій, а також намагається протидіяти активним діям Сил оборони на окремих напрямках. Обстрілює вздовж усієї лінії зіткнення наші та прагне відновити свої втрачені позиції, активно веде повітряну розвідку. Не припиняє завдавати ударів по цивільній інфраструктурі та житлових районах з мирним населенням.

Про оперативну обстановку на півдні України станом на повідомляє ОК "Південь".

Протягом ночі наніс 2 ракетні удари, обстрілював з мінометів, а на світанку й з важкої артилерії.

З Кінбурнської коси мінометом 120-го калібру обстріляно акваторію порту Очаків. Без втрат.

Реактивними снарядами із системи залпового вогню “Смерч” та зенітними керованими ракетами з системи С-300 вдарив по Миколаєву. Уражено об’єкти промислової та портової інфраструктури, житлові будинки. Попередньо, без постраждалих.

На світанку російські окупаційні війська обстріляли Нікопольщину з «Градів» та важкої артилерії. По райцентру і Марганцю скерували понад 20 снарядів.

За попередньою інформацією, двоє людей загинули, ще дев’ять поранені. Трьох з них рятувальники дістали з-під завалів.

У Марганці внаслідок влучання снаряду в одному з будинків сталася пожежа, її оперативно ліквідовано. Загалом пошкоджено понад два десятки будівель, 3 зруйновано.

В Нікополі пошкоджено 8 приватних будинків, без людських втрат.

На місцях влучань тривають рятувальні роботи, поліція документує злочини російських окупаційних військ проти України.

Нашою авіацією нанесено 7 ударів по засобах протиповітряної оборони та районах зосередження сил та засобів ворога.

Підрозділи ракетно-артилерійських військ виконали 99 вогневих завдань. В тому числі по ураженню двох командних пунктів противника в Генічеському і Каховському районах. Продовжується наполегливий вогневий контроль із припинення  ворожої активності на Каховському мосту.

Підтверджені втрати ворога станом на ранок склали  9 рашистів та 2 буксировані міномети 120 калібру. Решта втрат – встановлюються та дорозвідуються.

Корабельне угруповання ворожих військ в Чорному морі маневрує вздовж південно-східного узбережжя Криму в кількості 14 одиниць. На бойовому чергуванні 3 надводних і 1 підводний носії крилатих ракет «Калібр» з сумарним залпом 28 ракет, а також 2 великих десантних кораблі.

"Загроза авіаційних та ракетних ударів російських окупантів залишається актуальною для всієї території України. Дотримуйтесь алгоритмів безпеки, довіряйте виключно достовірним офіційним джерелам інформації, не поширюйте фейки, паніку і повідомлення, що орієнтують ворога про дії сил оборони.

Саме так все буде Україна і ми переможемо разом!", - звертаються військові до українців.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW