Можете спати спокійно: тестування оповіщення ДСНС завершили



Жарти про систему оповіщення ДСНС ширяться мережею, адже гучні звуки повідомлень трохи пошматували нерви українцям. Нарешті тестування закінчено. 

Про це повідомив заступник голови державної служби надзвичайних ситуацій України Роман Примуш.

"Така система - це світовий досвід інформування населення про загрози для їхнього життя. Розумію, що процес тестування, який ми розпочали 7 вересня, викликав низку незручностей та обріс мемами, але велика кількість технічних питань та рішень, які потрібно було вирішити, вимагали певного часу для тестування", - пояснив Примуш.

Він додав, що зараз нова система оповіщення перейде в дослідницьку експлуатацію та використовуватиметься для надсилання реальних сигналів про загрози для українців.

"Ми у взаємодії з виробниками мобільних телефонів працюємо над підвищенням охоплення абонентів та розширенням кількості пристроїв, які зможуть отримувати оповіщення", - зазначив фахівець.З 23 вересня повідомлення ДСНС надходитимуть у разі реальної небезпеки. Повідомлень у тестовому режимі більше не буде.

Якщо прийде таке сповіщення, то на нього обов'язково потрібно реагувати.

Якщо ви раніше відключили програму або звук у своїх пристроях - змініть налаштування та відновіть прийом оповіщень та звуку.

Ці оповіщення будуть використовуватись для оперативного інформування населення про загрозу виникнення надзвичайних ситуацій чи інших небезпечних подій. Також повідомлятиметься послідовність дії в кожній конкретній ситуації.

Оповіщення буде виводитись на екран смартфонів поверх усіх програм та при заблокованому телефоні. Супроводжуватись таке повідомлення буде гучним сигналом.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW